2020. április 18., szombat

Az akarat mocskos diadala

Mostanában az egészségügy nagy története, hogy kibasszák a krónikus meg rehabilitációra szoruló betegeket is a kórházakból, mert kell a hely az egyszer majd kornavírusos pácienseknek. Akik ugyan még nem azok, de majd lesznek, és őket üres intenzív osztályokkal kell várni, meg több tízezer ággyal. Egyelőre kevesebb, mint kétezer igazolt beteg van, és kábé hétszázan vannak kórházban, úgyhogy nem értem, mire föl kell majdnem negyvenezer ágyat kiüríteni, ráadásul nem fokozatosan, hanem most rögtön azonnal. Ha rosszundulatú akarok lenni (és igen), akkor elgndolkodom rajta, hogy ezek vagy tudnak valamit, vagy készülnek valamire, csak nem mondják el, mondjuk nincs is benne rutinjuk.
Az operatív indiánörzs jellegű vicc is csak figyelemelterelésre jó, a kormánypárti "sajtó" munkatársai ilyeneket kérdeznek tőlük, hogy "meddig tűrjük még?" - és akkor itt jön némi karácsonygergelyezés, ami a médiaipari cselédek legújabb népszokása, ha már locsolkodni nem lehetett húsvétkor. Az operatív törzs pedig egy rendőr alezredes fejével válaszol ilyneket, hogy "intézkedések foganatosítása", "elhelyezési tartalék objektum" vagy "viszonylati jellegű teherforgalmi átkelőhely". Remélem ezeket a szövegeket legalább komolyan gondolja, mert viccnek kurva szarok. De ezt a tömeges és azonnali kiürítést tényleg nehéz értelmezni.

Biztos a pártvezér és kancellár hisztizett egyet, hogy ha azt mondta hogy így legyen, akkor az így is lesz, olyan nincs hogy ő benézett egy számot, hiszen mióta a karmelita kolostorban szerzeteskedik már egy igazi ex cathedra orákulum, aki nem téved, a valóságnak tessék hozzá igazodnia, különben... 
Különben a valóságot már rég kirúgta, aki azóta segélyen él, a szomszédok visznek át neki kis levest, csirkepörköltet, ilyesmit, mert vaóságnak azért mégis csak lennie kell, ha sokan nem is szeretik.

Ártunk és ormányunk főtáltosa számára persze Valóság (a Jenőnek, a Létezés Jenőnek a fia amúgy) ócska kis csicska, ő a maga részéről Fantáziával és főleg Akarattal kötött stratégiai együttműködési megállapodást, hogy vérszerződés és/vagy fekete mise volt-e,  azt nem tudjuk, de van az a Gundel-féle, szarvasgomba-alapú svédasztal, amiért az utóbbiba is érdemes belevágni. Pláne ha Valóság vagy Zavaró Anomália nem kap meghívót, csak meggzavarnák a főnö nagyívű vízióit.
Amúgy az ilyen akarnokság, zárt ajtók mögötti fejeket követelve toporzékolás a rendes fasiszta diktátorok sajátja (Gömbös Gyulától Pinocheten át mondjuk Franco-ig), akik az állam mindenhatóságban, meg valamiféle, főképp etnikai és világnézeti alapú korporatizmusban hisznek. A felcsúti ramszesz persze nem fasiszta diktátor, de érdemes szem előtt tartani, mi van annak az útnak a végén, amin most büszkén menetel.
Nem mellesleg egyyszer épp maga maondta el az ő szájával, hogy neki a diktatúrában nem a rendszerrel volt baja, hanem azokkal akik működtették, vagyis tetszik neki a diktatúra (legaláb is nincs ellenére), ha ő lehet a diktátor.  Hát igen, így beszél egy nemkeresztény nemdemokrata. Semmi baja sincs a csalánnal, amíg más faszával lehet verni, hogy urbánusan népies legyek. 

Csak az a baj, hogy az akarat diadala mindig kétes, mert lehet, hogy a vezér minden este megveregeti a saját vállát a tükör előtt, hogy ma is milyen remekül harcolt, de ez túl sokaknak fáj ahhoz, hogy megérje a püffedt egóját. Ha konkrétan súlyos állapotban lévő embereket küldenek haza, igazából meghalni, az szintlépést jelent, az eddigi lopás-zsarolás-kirekesztés háromszögéhetz képest. Sérelmünkre.
Senkit sem hagynak az út szélén,  persze. Belerugdalják őket az árokba, ne látsszanak a hivatali Audi ablakából.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése