2020. július 9., csütörtök

Airforce-fantázia

Az ormánypárt rezsicsökkentésben paradigmatikus némethszilárdja (akit véletlenül hasonlónak hívnak) egyúttal a honvédelmi hadügyminisztériumnál is valami államtitkár, és ebben a minőségében természetesen a külpolitikához, a harcászathoz és a logisztikához is ért. Most épp arról tett pótolhatatlan kinyilatkoztatást, hogy de jó ötlet volt azt a két németektől (nem szilárd, ország!) levetett Airbust megvenni. Mert ugyan a hadsereg eddig nagyjából alig használta őket valamire, de a rezsire hízó államtitkár főnöke legalább egy Hángerijen Erforsz feliratú nemkománygéppel mehetett meccsre, most meg ugye a koronavédekezés vírusfeladataiba álltak helyt, milyen remekül jól.

Mondjuk az egyik az leginkább javításon volt, a másik meg a földön, de ki mondta, hogy a vírus ellen védekezni nem parkolva lehet aa legjobban. Addig se vitt fertőzést egyik  se, sehova. A Viszér vagy milyen nevű wizzair meg kapott hétmilliárdot (eddig), hogy repkedjen Kínába, csípős-savanyú lélegeztetőgépért, meg könyökvédőből átképzett szájmaszkokért, amíg a sereg mindkét gépből álló flottája részben harcra kész, részben szervizelt állapotban lappangott, tartalékolva erejét a nagyobb feladatokra. Hátha előbb lesz újra baráti látogatással kombinált BL-meccs, mint háború. (Arról nem is beszélve, hogy van a mi haderőnknek business-jet jellegű, papíron futárgépe is, két-három lélegeztetőgép biztos elfér abban is a minibár meg a masszázsfotel között, ezer fordulóból már egész izmos mennyiséget lehetne azzal is szállítani. Csak jól olvassák el mit vesznek, mert pneumatikus tetőgépekkel csak a kórháza födémjét lehetne javítani.)

De hát tudjuk, hogy államtitkárunk egy párhuzamos valóságban él, ahol a rezsicsökkentés az, hogy világpiaci árnál drágább nálunk majdnem minden, ahol  a pacal nemzetgazdaságilag kiemelt ágazat, és ahol a politikai tevékenység annyit jelent, hogy különféle tévéstúdiókba mondja bele a mikrofonba, hogy soros, migráns meg Brüsszel, mindegyikhez hozzátéve, hogy de mi ellenük.

Aktuális megszólalásában ennek megfelelően migránsozott is egyet, miszerint ide aztán egy migráns se teheti be lábát. Jó. Ez esetben arról lehet szó, hogy az itt céget alapítani akaró brit vagy norvég üzletembereket (direkt két nem EU országot említve) géppisztolyos kommandósok fogják kitoloncolni. Mert hogy képzeli valami jöttment angol vagy skandináv, hogy az olcsóbb, és ahhoz képest meg képzettebb munkaerőre építve nálunk vállalkozzon, a végén még lakást is vesz nálunk, adót is fizet, hát ez tényleg tűrhetetlen. Definitíve ők pont ugyanúgy migránsok, mint egy afgán vagy szír menekült, hisz migrálni magyarul csak annyit jelent, hogy A-ból B-be menni/költözni.
Az persze nem világos, hogy mondjuk az Erdélyből áttelepülőket is hazazavarjuk-e (hisz Románia Eu-tag), de az tuti, hogy az Európa-szerte csodált határkerítés felett átrepülő galambokat (fácánokat, kőszáli verebeket) kíméletlenül lelövi a határvadászat, mert ugyan ők még nem szálltak le nálunk, de már a légterünkbe tették a lábukat.

Én meg töprengek, hogy Rezsi Elvtárs tényleg ennyire hülye, vagy csak megjátssza magát, mert van az a pénz, amiért felkúrja a koleszterinszintjét, és le az IQ-ját. Ugyanis olvastam olyan véleményt, hogy ez a fazon  a durván röhejes külsö mögött igazából egy tök művelt und intelligens alak, elvégre eredetileg pedagógus (ez nem tudom mióta érv, a világ tele van ostoba és korlátolt tanárokkal), és tényleg csak játssza a primitív állatot.
De ha így is lenne (részemről a kétség), ezt sem lehet büntetlenül csinálni. Kurt Vonnegut Éj anyánk című regényébe elmélkedik arról a háború alatt Berlinben náci rádiópropagandistaként ténykedő, de közben a CIA-nak bedolgozó amerikai, hogy vigyázni kell azzal, az ember milyen álarcot hord, mert egy idő után már az lesz az arca.
Hősünk (izé.. dicstelenünk, szánalmasunk, vagy valami ilyesmi), bármi is lehetett korábban, ma már pont az, aminek nézzük őt. Csak még nem megy el oda, ahová kívánjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése