2020. július 24., péntek

Cipőt az asztalra!

Húsz éve nem jelentkeztek ilyen kevesen a magyar felsőoktatásba, mint idén, de a kormány ennek örül. Mer' hát így jobb a felvettek százalékos aránya, kevesebb a csalódott későkamasz, és ez olyan fasza, hisz ez egyúttal jelentős lépés a betanított munkások összeszerelő-országa felé is. Utóbbit persze csak én teszem hozzá, mer rögtön továbbgondolom Palkovics komisszár nertárs nyilatkozatát.

És annyira, de annyira örülök neki, győztes népünk újabb lépést tett afelé, hogy ne a kokakólamámorban fetrengő, dekadens nyugat elavult mintáit kövessük, ilyeneket például hogy egy ország jóléte az oktatással kezdődik. Hát egy faszt! Mert őszintén: mi a kurva anyját csinál egész nap egy filozófus, egy kulturális antropológus vagy egy szociológus? Semmit, azt! (Én csak tudom, öt évig tanultam a szociológiát, kétszer annyi ideig tanítottam, azt' még kolbászt tölteni sem tudok, és egyszer fél napig tartott míg összeraktam egy ágykeretet a praktikerből. Utolsó egy féreg vagyok, az.)
Meg ugye mire való az a sok újságíró médiamunkás, aki csak úgy irkál dolgokat, szerintem tök jó, hogy a sok hülye hippi felmondott az indexnél, végre gyárthatnak majd minőségi tartalmak a fidelitászos gyakornokok, akiket eddig elnyomott a baloldali médiatúlsúly. Az ilyen értelmiség.
Mert az értelmiség az kérem diplomásokból lesz. Nem mindig és nem szükségszerűen, van aki diplomával is hülye marad, látok én ilyet eleget, van itthon tükör. De ha valakiből a diplomájával, vagy annak ellenére értelmiségi lesz, akkor egyszer csak azt hiszi, hogy neki az a dolga, hogy gondolkodjon, hogy azért tanult annyit, hogy aztán véleménye legyen, sőt, hogy azt el is mondja. Hát nem! Ez elfogadhatatlan!

Az értelmiségiek azok a társadalom üzemmérnökei, akik figyelnek a felülről jövő útmutatásokra, és terveznek meg szerveznek, megvalósítanak és kalkulálnak, de nem pofáznak. Ám minél többen vannak, annál többen gondolják közülük (statisztikailag elvtársak, statisztikailag!), hogy nekik véleményük is lehet a Központ elvárásaihoz képest, és ez veszélyes!
Már Hruscsov elvtársnál is láttuk, hogy a működő modell az: kevesebb értelmiségi pampogást, több cipőt az asztalra! H. elvtárs amúgy egy büdös komcsi féreg volt, de a technikájában (szalámizás,intrikálás, zsarolás, helyezkedés, rövid vágta, labdakezelés) voltak figyelemre méltó elemek, és egy példaértékű pszichopata képét mutatta.

A hazai pártvezér és kancellár amúgy is elmondta, hogy a magyar férfi archetípusa a gazda (a magyar nőéről nem beszélt, de gondolom az a vervejó), akinek autonómiája a kert végéig terjed, de odáig aztán teljesen. A sufni, a trágyadomb, a cefréshordó, a Bodri az mind őalája tartozik, és ahhoz hogy ezeket eligazítsa, nem kell egyetem, csak két feles reggel, meg a Népsport a kávé mellé. A gazda szánt, vet, állatokat öl, kovácsol meg asztaloz (vagy mit csinál egy asztalos), tiszta ingben és bajszosan jár vasárnap a templomba, mert első a pálinka meg a jószág, aztán az Úr, és csak az után jöhet a pörkölt, paprikáskrumplis szalonnával.
Na, ezért remek dolog, hogy egyre kevesebben jelentkeznek nálunk egyetemre. Mer aki egyszer elkezd egyetemezni, az nehezen hagyja abba (én kilenc évig voltam függő, és aztán sem álltam le teljesen, még egy doktoriba is belevágtam), vagyis jobb el sem kezdeni. Komolyan, tényleg jobb, ha az ember már a depresszióhoz is buta.
És persze lehet, hogy azért csökken nálunk a jelentkezők száma, mert egyre többen mennek külföldre, de az ilyenek nekünk nem hiányoznak, politológusozzanak meg szoftverfejlesszenek a halódó nyugaton, itthon úgyse lennének jók semmire, legfeljebb komposztnak a fődekre. (Ezt direkt írtam ilyen parasztosan gazdásan, mert lelkemben gazda vagyok, csak a gazdatestem lakik egy lakótelepen. De ha valaki a nevemre íratna egy ménesbirtokot vagy egy konzervgyárat, én számlaképes vagyok ám!)

Az Indexet meg eddig csak azért olvastam naponta többször, hogy leleplezzem a Soros-ügynökök háttérhatalmi, illuminatív összeesküvésének primitív propagandáját, de mostantól, szép lassan majd rászokom, hogy igyam minden szavukat. Vagy egyem, keményített abroszról bicskával, ha már archetípus akarok lenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése