2020. július 16., csütörtök

Brokisztikus

"Bemutatták az egerszegi Vénuszt" -olvasom a hírt többfelé, és nézem a mell-ékelt képet, de nekem sehogy sem egy női test jut eszembe erről a torzóról, sokkal inkább valami egészen más:

Bemutatták az Egerszegi Vénuszt
hvg.hu

Ez első és második pillantásra is egy nyeles tojás, csak harmadikra lehet femininként azonosítani, de akkor is minek. A szépség esszenciáját csak egészen kifacsart képzelettel lehet belelátni, persze vannak olyanok, akik kedvelik a darabolós horror és a retro-pornó crossovereket, de én nem tartozom közéjük. Tőről szalajtott konzervatívként a szép nő idólumához nálam hozzátartozik, hogy van neki keze, lába, meg feje. Valamint szemüvege meg diplomája, de csak ha belülről fakad.

Oké, ez itt egy töredék, mint a preszokratikus filozófusok szövegei, mondjuk Anaximenész vagy Protagórasz szövegeiből nem is csinálnak filmet, a fennmaradt pármondatos szövegek legfeljebb szellemarceológiai érdekességek, vitrinbe való cseklységek, bár nyilván többen is írtak már belőlük nagydoktori disszertációkat. De én a filozófiától már rég el lettem menekülve.

Ez itt fentebb, viszont töredékessége ellenére tényleg faszán néz ki, remekül dekódolható, hogy  farok a herék folytatása más eszközökkel, és afféle agyagba szobort Rorsarch-teszt, mindenki szabadon láthat bele, amit akar. Én ezek szerint egyértelműen Móricka-pozitív lettem, de ahogy elnéztem egy-két kommentszekciót, ezzel is a csak a többséget erősítem.
Rossz az, aki rosszra gondol, de ezek szerint, aki ezt látván egy pöcsre gondol...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése