2021. szeptember 24., péntek

Áció, káció, petíció?

Ártunk és Ormányunk  folyamatosan újítja meg a politikai kommunikáció bevett műfajait. Mostanában egy ellenzékellenes "petícióval" házalnak, személyes és telefonos zaklatás formájában egyaránt. A Stopgyurcsány-Stopkarácsony Felkiáltójel című kreatív anyag tényleg újraértelmezi a művajt, hisz a petíció az írásban benyújtott kérés, kérdés, panasz, felszólamlás, jellemzően valami állami, vagy legalább egy adott területen valamiféle hatalommal rendelkező szervnek. Na már most, a nem de jure, ám de facto állampárt aláírásokat gyűjt az ellenzék ellen, aztán azokat kurva keményen benyújtja saját magának? Majd megtárgyalja a kormány, hogy mit is akar tőle a párt,  a miniszterelnök eltöpreng a fidesz elnökének petícióján, aztán álmában két macska lesz, és játszik egymással? Baromság az egész ahogy van, nem olcsó, de ócska propaganda, csoda hogy nem csupa emojikkal írták meg, de persze biztos eszükbe jutott a hellóröfis néni és megannyi pályatársa, akik nem értenék. Nekik csak annyit kell mondani, hogy az ellenzék gonosz, a nyugdíjat meg majd személyesen emeli a felcsúti, ha úgy állnak a számok.

És persze az egész arról a mélyről jövő, nyilván iszonyúan keresztény-konzervatív alapú morális felháborodásból ered, hogy az ellenzéknek (migráns-simogató, sorosista mód hazaáruló, buzilobbista mind) van pofája elindulni a következő választásokon. Ez veszélyes! - írhatná óriásplakátra a fideszkádéenpé, de a per pillanat a petíciót hasznosabbnak tartja, akkor is ha épp a fentiek miatt röhejes és szánalmas, de nem haszontalan. Mert nekik nem az emberek (a nép, a lakosság, a keményen drogozó kisemberek, a polgárok) véleményére van múlhatatlan szükségük, azt pont leszarják, de a név meg az elérhetőség az jól fog jönni a kampányhajrá mozgósítási pánikjában. Mert aki ezt az izét aláírja, arról joggal gondolják, hogy egyéb aljasságokra is képes, például rájuk szavazni, vagy nokedlival enni a pacalt.

Amúgy pedig, ha már a magyar népnek közismerten dalból van a lelke, javaslok következő közéleti tematizációs eszköznek a Hopp Juliska! Hopp Mariska! petíciót (esetleg Nemzethy Konzulthációt) a sírva vigadás alkotmányos védelmének óhajtásáról. Lenne az is annyira fontos, közérdeklődésre számot tartó és világos célok mentén elkövetett, mint ez a mostani, karácsonyi gyurcsányozás.

hvg.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése