2021. szeptember 25., szombat

Ellenzéki előváladék

Próbálok én előválasztani, isten látná a lelkemet, ha lenne (isten és/vagy lélek, egy hitehagyott immár agnosztikusnak egyre megy), de nem sikerül. Pontosabba nem sikerült eddig, de lehet hogy azért még összehozhatom, szigorúan online, mert én el nem gyalogolok a belvárosba a sátrazáshoz, hisz örülök, hogy munka után csak egy kicsit fáj a lábam, és nem kívánom oda.vissza még kb. 40-50 perc gyaloglással terhelni kibontakozó visszereimet. (Buszbérletem meg nincs, mint ahogy hónap elejéig pénzem se buszjegyre.)
Meg egyáltalán, 2021 van, teccenek érteni? Hogy akarnak majd a nénik és bácsik egy országot kormányozni, ha az online szavazás keretrendszerét, meg kapacitás-igényét sem tudják biztosítani?
Oké, értem én, hogy ez a móka nem két fillér, de ha van egy csomó lelkes önkéntes a szavazósátrakhoz, akkor nem igaz hogy nem találnak még néhány lelkes informatikust, egy két szimpatizáns vállalkozót, akik összerakják a szerver-hátteret meg a tudást, hogy működjön ez az egész digitálisan is. (Amúgy ha jól értem, a sátrakhoz is kell az online kapcsolat, hogy ne lehessen ügybuzgó polgároknak többszörösen szavazniuk.)

Minden esetre most van egy linkem, ahol holnap 9 és 10 között fel tudok csatlakozni, de csak ha lesz elég kapacitás, ha meg nem, akkor sajnálom, bármennyire is óhajtom ennek eme pusztulat rezsim csúfos bukását, ha nem szavazhatok online, akkor majd a partvonalról nézem a meccset.

És ja, lehet hivatkozni arra a szervezőknek hogy nem számítottak ekkora érdeklődésre (ennyi fideszes trollra?), meg hogy túlterheléses támadás érte a rendszert Kínán át  a karmelita kolostorból, de ez szánalmas egy mentegetőzés. Mert az előváladékozás szervezői und bonyolítói pontosan tudhatják (vagy legalább is tudhatnák), hogy Magyarország államformája már tizenkettedik éve a túlterheléses támadás, szóval nem kellene úgy tenni, mintha meglepődtek volna. De ha tényleg meglepődtek, az elég nagy baj, a felháborodás mondjuk jogos lehet, de a rácsodálkozás elfogadhatatlan naivitásra utalna.

Aminek következtében a felcsúti döbrögi hátradőlve kérhet egy kávét két cukorral, és egy hangos sátáni kacajjal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése