2021. szeptember 13., hétfő

Romulusz bácsi meséi

Ruszin-Szendi Romulusz, a hadsereg főparancsnoka az ügyészség szerint nem csinált semmi rosszat, amikor egy sajtótájékoztatón azt delirálta, hogy egy Afganisztánból a NATO akciója keretben kimenekített afgán, már a repülőgép vécéjében bombát kezdett fabrikálni, míg le nem kapcsolták. Az mondjuk tudható, hogy a főparancsnok hazudott, mert ilyen esetnek sehol semmi nyoma, a NATO központjában sem tudnak róla, de legalább ő is jól felülhetett az újra felfűtött migránsozás-vonatra. Egy kis elképzelt veszély felemlegetése, és máris rá lehet hozni néhány emberre a frászt, hogy 'gyünnek a terroristák, hozzák az Európai Kalifátust', és nem mellesleg lehet adni témát a zorigó meg a ProstiSrácok típusú kormányhitű propagandalapoknak.

Az ügyészég meg úgy jött képbe, hogy a Hadházy alakú ellenzéki politikus feljelentette őt rémhírterjesztésért. (Ha már egyszer nálunk immár hat éve tömeges (sic!) bevándorlás okozta vészhelyzet van, meg ugye a Covid, szóval a szándékolt pánikkeltés büntetőjogi kategória.) De az ügyészek úgy gondolták, hogy ha az ország első számú katonai vezetője kitalált afgán terroristákkal ijeszteget, annak nincs jogi relevanciája, hisz ő csak sztorizgatott. Oké, nem a haveroknak a kocsmaasztal mellett, hanem a nagy nyilvánosság előtt egy sajtótájékoztatón, de hát katona a lelkem, és a katonatörténetek már csak ilyenek. Egyébként is, Hadházy képviselő nem tudja bizonyítani, hogy ilyen eset nem történt, azaz, hogy soha egy gép vécéjében sem szerelt bombát egy afgán sem.

Na ez utóbbi az igazán szép, jellemző a mai magyar helyzetre, hogy azt kellett volna bizonyítani, hogy valami nyilvánvaló marhaság nem történt meg. Ha például valaki azt állítaná rólam, hogy ma délelőtt belehánytam egy szökőkútba, akkor nem neki kellene tanúkat hoznia, térfigyelő kamerák felvételeit, vagy hasonlókat, hanem tőlem, vagy a mellettem kiállóktól várnák el, hogy vetessünk vízmintát a város összes szökőkútjából az ÁNTSZ-szel, és vizsgáltassuk be, hogy van bennük cigarettacsikk, galambszar vagy használt óvszer, de speciel hányás egyikben sincs. És ha ez az negatív bizonyítás nem kivitelezhető, akkor lehet hogy tényleg belehánytam valamelyikbe, így aztán aki rólam ezt állítja, az nem biztos, hogy hazudik und rágalmaz, tehát nem is lehet felelősségre vonni érte. Szép, nem?

Legközelebb azt is lehet állítani valakiről, hogy többször is gondolt arra, egyszer tényleg kitekeri a szomszédja nyakát, ha nem halkítja le végre azt a kurva Muzsika TV-t, és az illetőnek kell majd bizonyítania, hogy nem gondolt ilyesmit (vagy nem gondolta komolyan), különben előveszik gyilkosság előkészülete miatt. Az lesz majd az orwelli szép új világ, a Gondolatrendőrségé.

A főparancsnok nertársnak addig is lehetne néhány dolgot tanácsolni. Például igyon kevesebbet, ne nézzen annyi régi Csáknorisz akciófilmet, vagy találjon valami szóvivőt, akire az ilyen sajtótájékoztatókat rá lehet bízni a jövőben. Ő meg maradjon a katonai kaptafánál, és ennek keretében sztorizgasson a haverokkal, a kocsmaasztal mellett, az a neki való kommunikációs terep.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése