2021. szeptember 21., kedd

Tschikkes savazás

Ha már előválasztás van, és karácsonyellenes petíció gyurcsány stoppolására (gyurcsány nyilván lyukas, mint egy zokni), és politikusok lassan észreveszik, hogy a magyar népség, lakosság, populáció és állampolgári közösség alapvetően kedveli a szavazósdit. Na nem minta ez eddig titok lett volna, mi a Megavilág Valósztár ország lennénk, sőt felénk már a nyolcvanas években is pénzt gyűjtöttek Isaura felszabadítására. Szóval szeretünk szavazni, olyankor az az illúziónk, hogy legalább a világ egy mikroszkopikus szeletére van valami alig kimutatható befolyásunk, ami önmagában nem több egy eltaposott csótány utolsó sóhajánál, de sok hód disznót főz, vagy hogy van a népkeletű mondás.

És persze a modern, környezettudatos, világoszöld városvezetők nem hagyják kihasználatlanul a szavazás-energiát sem, hisz az is egyfajta természeti erőforrás, pláne Európa eme végében, ahol a tényleges szavazók vagy vakbuzgó hívők, vagy dühös kiábrándultak, akik aztán ennek megfelelően szavaznak lelkesedésből valakire, vagy proteszt (és büntető )jelleggel a másikra, de mindkét esetben komoly indulati energiák szabadulnak fel.
És ezt szavazásdühöt be lehet csatornázni egész pozitív célokra is, mint például a szelektív hulladékgyűjtés, ahogy azt a csikkgyűjtő szavazóládákkal csinálják Sokan így mégsem a buszmegállóban pöckölik a járda szélére a maradékot, hanem szavaznak valami fontosra, valami marhaságra vagy valami régire és kékre.

A budavári önkormányzat is kiszórt néhány ilyen ládát, a fene tudja mi lehetett rajtuk az eredeti kérdés, de Kétkutya Farokpárt kissé meghekkelte az egyiket, ami viszont a momentumos alpolgárjenőnek is tetszett. Asszem.
Az alábbi képtől viszont indokoltan nosztalgikus hangulatba kerültem, mert hát láttam én már ilyen nikotinalapú szavazóládát (bocs, szavazóurnát, elvégre ebben pont isa hamu a hamuhoz), a Temze-parton az Embankment Gardensben, pár évvel ezelőtt. És szerintem a vonatkozó képet is egyszer odaszúrtam már valahova, de ide most megint muszáj, ikertorony jellege miatt.

 
                             hvg.hu                                                                        saját.én

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése