2021. szeptember 12., vasárnap

Pápázónap, Forma-1 és néhány Mária

Tagnap azért voltak fogyaszthatatlanok a hazai hírportálok (is), mert mindenhol 9/11-eztek, csaknem teljes keresztmetszetben, ma viszont pápáznak. Akárhová kattintok, rögtön ott egy fotó, hogy fehér ruhás bácsi egy Alitalia felirat előterében, s Külön Semjénzsolt széthízott vigyora mögötte. De mivel annyira vagyok katolikus, amennyire egyedülálló fekete lányanya, nem hat meg a globális feudalizmus rituális dzsemborija, sőt még az sem érdekel, hogy a hülye jelmezes svájci gárdisták amúgy mennyire képzett kommandósok.
Persze pápázás volt már az elmúlt napokban is, elvégre a magyar lajstromjellel repülő C-17-es katonai szállítógép, amit vadászgépek zavartak ki az osztrák légtérből, Pápáról szált föl, bár gondolom nem pont arról a pápáról. Az bizarr lett volna.

A tegnapi terrortámadásozás okán meg teljesen lemaradtam arról, hogy ezen  hétvégén van a monzai Forma-1, ráadásul tegnap egy sprintfutam is volt, amiről csak estefelé olvastam valami mínuszos hírben. Szóval a pápa helyett inkább Olasz Nagydíj, ami nem is esik olyan messze a fájától, tekintettel arra, hogy  fehér ruhás bácsi is Rómában lakik, és bár argentin, de olasz származású. És a futam végén itt is celebrálnak egy performanszot, igaz ostya nincs (pedig ha már olaszok, egy kis nápolyi stílszerű lenne, nem baj majd eszek a tévé előtt olyat), de bor, illetve pezsgő van, igaz pazarló módon szétlocsolják  nagy részét. (Tényleg, ehhez miért kell mindig valami nagyon márkás, nagyon drága ital, locsolni jó lenne a szóda is, attól legalább nem ragad az ember füle.)

Plusz ma van az egyik Mária-nap, asszem a leginkább ünnepelt a négy közül, és az is közelebbről érint, mint a Hősök terén mi se történő római püspök. Mert bár a Mária elvileg egy gyakori keresztnév, de azért vannak itt generációs különbségek (mostanában mintha túl sok lenne a Szintia meg a Dzsennifer), úgyhogy nekem nagyjából három Mária nevű valakim van. Két rég nem látott barát (a Novák meg a Bogdán), no meg anyám, akit azért gyakran látok, hisz öt percre laknak tőlem.

A pápa meg biztos már idefelé lájkolta Szűz Máriát, bár gondolom őt rendszeresen szokta, mondhatni munkaköri kötelességből. Elvégre az eucharisztia jegyében rendszeresen fogyasztja a fia testét és vérét, és közben még egy zombifilm szereplőjének sem kell éreznie magát.


pixabay.com

p.s. Jut eszembe, azért volt olyan, hogy kedveltem egy pápát,sőt többet is.  Hisz a zenekarnak az volt a neve, hogy Shane MacGowan and The Popes. Oké, a fickók nem igazán paposak, de legalább ír katolikus felmenőik vannak, feketében jártak, bár reggelente szerintem gin-tonikkal áldoztak, nem a templom, hanem a hedonizmus oltárán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése