2021. szeptember 22., szerda

Rákefélnek

Kálomista Gábor producer és gyakorló opportunista hisztizett egy jót az indexen, hogy az ő gyurcsányozós  filmjét (mely igen non-kreatív módon az Elkxrtuk címmel szégyenkezik plakátmagányában) nem akarják elég sokat és elég sok helyen vetíteni a gonosz moziláncok. Különösen a Budapest Film nem, ami nyilván azért lehet, mert a cég a főváros tulajdonában van, ott pedig a Stop Karácsony! nevű liberális-szemüveges téli ünnepkör a főpolgárjenő, aki nem bírja a népben-nemzetben (és ránézésből) literes vodkában gondolkodó jeles filmest. Meg a munkásságát, melybe olyan örökbecsű, a magyar kultúrát alapvető módon gazdagító remekművek tartoznak, mint a Pappa Pia, vagy a Zimmer Feri 2.

Pedig az elkúrós mozijáért nyilván tömött sorokban állnának már most, egy hónappal a bemutató előtt is sorba a népek, akik azóta nem láttak gyurcsányhoz hasonló nemzethalál-generátort, mióta Haynau kivégeztette a Rákóczi-szabadságharc bemapóit a mohácsi vészen. Most láthatnának, hiszen Álomittas Gáborék összehoztak egy remek politikai krimit/thrillert, egy igazán minőségi darabot, legalább is a producer nertárs véleménye szerint, amit egyelőre nem cáfolhat senki, hisz igazából még a mozisok sem látták eme remek darabot. De a zaklatott lelkű , és kilógó lóláb módon kormányhitű szakember szerint legalább egy hónapig ezt kellene játszani mindenhol, akkora igény van rá, meg ugye a hihetetlen (és  jobbra láthatatlan) mindent elsöprő marketinghadjárat. (Ezt tényleg nem látom jönni, de az legalább is vicces, hogy a producer a marketing-kampány méretével dicséri fel a filmjét, és érvel több mozis vetítés mellett.)

Szóval az elkúrós-őszödös gyurcsányozást igazából még nem látta senki, de Kálvinista már sipítozik, hogy ő itt el van nyomva, nem kicsit, nagyon. Mert ezek a liberálbaloldali alakok, különösen maga GYF, visszaélnek a politikai hatalmukkal. Na ja, nekik van gyakorlatilag teljhatalmuk immár tizenkettedik éve, ők írtak maguknak alapkotmánytörvényt meg választásit, az ő baráti körük gazdagodta föl magát a "magángéppel megyek jachtozni dubajba" fokozatig. Vagy nem, ez esetben talán nem kellene minden bokorban az ellenzéket látni (pedig szeretnének legalább ott jelen lenni, a minden bokor az már komoly teljesítmény lenne), persze ekkor felmerülne a kérdés, hogy nem egyszerűen a filmjei túl szarok a zajos sikerhez?

Hősünk filmográfiája ugyanis közepesen és rettenetesen igénytelen műveket sorakoztat föl, amikre a közönség nagy része nem kíváncsi, de legalább is nem adna pénzt érte. Ráadásul az Elkúrtukat (én most  minek finomkodjak itt?) az új James Bond-dal meg a Dűne aktuális feldolgozásával eresztik össze a mozikban, na most lehet tippelni, melyikre vesz inkább jegyet az aki még egyáltalán. És melyiket fogják a mozik a nagyobb termekben a frekventáltabb időpontokban tolni. 
Szóval a téma kampány-kompatibilitása, meg a Párt hátszele önmagában senkit sem fog rábírni arra, hogy középszar propagandára váltson jegyet. Szerencsére itt még nem tartunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése