2023. április 24., hétfő

Békemenet-harc

A gondolom mindenki által kedvelt bájer zsolt, hogy a pápa pesti perfomanszára (milyen szép alliteráció lett) menjenek ki, mint békemenet. Márpedig a békemenet az kifejezetten politikai esemény, annak mondjuk elég unikális, mert amúgy normális demokráciákban ritkán szoktak harcos hangulatú tömegtüntetéseket tartani a gyakorlatilag teljhatalmú kormány, és személyi kultusszal övezett vezetője mellett. De hát ilyen ez a popszakma, nem vagyunk normális demokrácia, úgyhogy itt az is politika (illetve hatalomtechnikai kérdés), hogy a pártvezér és kancellár virslit iszik-e, mikor pálinkát uzsonnázik.

Bájer nerárs azóta persze visszakozott, hogy nem úgy gondolta, csak hogy akik szoktak birkamanetelni, azok igazán elmehetnének a szoknyás agglegények főnökének termékbemutatójára is. Pedig kár volt mentegetőzni, a politikában nálunk szekták vannak főleg az úgynevezett jobboldalon (mitől konzervatívak ezek  az alakok, azt nem tudom, igazából nacionalista populisták, ami viszont azért nem a klasszikus jobboldaliság), ellenzék meg alig-alig van, de ők inkább MLM-rendszerben működnek, amik meg tulajdonképpen üzleti szekták.

Szóval nyugodtan lehet egy harcos békemenetet szervezni, legfeljebb a fehér ruhás bácsi nem fogja teljesen érteni, hogy akkor ez most így hogy, de mi régóta ismerjük már a békeharc fogalmát, csak azt a komcsik használták előszeretettel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése