2023. április 6., csütörtök

Sértődés sokadik vérig

Menczer Tamás, a nagyjából jelentéktelen tévés sportújságíróból lett kükümminisztériumi államtitkár kiakadt azon, hogy - nem meglepő módon - a svédek után a finnek is beszálltak a a homofób magyar „gyermekvédelmi“ törvény kapcsán induló perbe, és hát nem mellettünk. (Tényleg, az egy érdekes kérdés, hogy elsősorban diplomáciai, vagy külgazdasági vonalon titkárkodja-e az államot, mert az elsőre stílusa okán alkalmatlan, a másodikra viszont szintén, pedig abból van valami főiskolai diplomája, nem mintha ez mifelénk bármit is jelentene.)
Rendszer Tamás szerint a finnek eddig pitiztek, hogy kegyeskedjen Ártunk és Ormányunk a továbbiakban nem keresztbe feküdni a NATO-csatlakozásuknak, most meg hátba szúrnak minket, mert ilyen tisztességtelen gazemberek ezek a finnek mind. Meg isznak. Jó, ezt nem biztos, hogy ő mondta, lehet hogy csak sok Aki Kaurismäki filmet láttam, de a finnek akkor is gyanúsak, hogy a vodka meg a szauna is annyira népszerű náluk. Meg folyton autóversenyeznek.

Most meg belpofáznak abba, hogy mi hogy védjük meg az óvodásokat attól, hogy másik neművé műtsék őket, vagy hogy simán csak bebuzuljanak, mintha lenne hozzá közük. Mondjuk a másik 11 EU-s ország is mire föl szállt be az uniós bíróságon történő perbe, nem értjük, már azon kívül, hogy utálnak minket, irigyek páratlan kultúránkra, történelmünkre, valamint a jelen mindent elsöprő jólétére, ugyanakkor kedvelik Soros pénzét. (A jólét egyébként valóban igen elsöprő hazánkban, például egyre többeket sodor a „margarinos kenyér ebédre“ -paradigma felé, persze csak addig, míg nem duplázódik meg újra a kenyér meg a margarin ára. Addig is jó ez így, vegán menü, ami köztudottan egészséges, meg ugye az ökológiai lábnyoma is, de ha már nem lesz margarin és kenyér, akkor böjt lesz, ami Guru Seevash szerint a legegészségesebb, ő maga is teljesen egészségesen halt éhen harmincöt éves korában.)

De vissza az uniós baszakodáshoz. Államtitkár úrnak szólhatna valaki, hogy az EU az nem a Nemzetközi Együttműködés Rencere (powered by 135 Bátorember), így nem az van, amit a pártvezér és kancellár (valamint egynéhány majdnem titkos udvari tanácsosa) két feles után felböffent, hanem alkalmazkodni kell a közösen, nem mellesleg általunk is elfogadott alapelvekhez. Szóval a dolog az ott kezdődött, hogy nem kellet volna ilyen aljas törvényt hozni (sőt, eleve nem kellene a jogalkotást politikai fegyverként használni), akkor nem indult volna el az aktuális kötelezettségszegési eljárás, és most ennek a hólyagnak sem lenne miért hisztiznie.

Persze lehet, hogy pont itt a megfejtés, akarom mondani itt van a kutya lényege eltemetve. Hogy ezek a magukat hatalomközelbe (s némileg a hatalomba) felszopó senkik szeretnek megsértődni, munkaköri kötelességüknek tekintik, és direkt keresik az alkalmat, egy jó kis felháborodásra. Mert akkor lehet harcos hangvételű közleményt kiadni, az állami tévében durcásan puffogni, meg fél kézzel lehazaárulózni mindenkit, aki nem hisztizik velük.
Vagyis ha nincs ez az eset, akkor lenne más, mint ahogy van is, hisz mikor kicsit alábbhagy a sorosozás, feljebb tekerik az elembétékúzást, amihez a brüsszelezés adja a ritmusalapot (felkészül a sokadik migránspánik), csak arra kell figyelni, hogy néhány szavasnál hosszabb lehetőleg egyetlen üzenet se legyen, az óvodások szintjén maradjanak a közlések, elvégre a társadalmat infantilizálni minden önkényuralomnak szándéka. Mert az a siker egyik fontos záloga, meg vicces is a sok hülye, aki minden baromságot bevesz. És aki a legjobban teljesít ebben, abból még felügyelőbizottsági/ kuratóriumi tag is lehet, sőt akár államtitkár, mindegy is melyik minisztériumban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése