2023. április 12., szerda

Szigetországi szemétkedők

Az origó című legkormányhitűbb szórakoztatóipari freak-show címoldalán az oroszok nagyjából minden másnap megnyerik a háborút, amit én kevésnek érzek, mert az ukránok viszont naponta omlanak össze. A legjobbak rendszerint a rendkívüli hírek (általában ebben a rovatban dől el a háború), melyek mindig elképesztők, megdöbbentők, ritkábban meg simán csak drámaiak.

A tegnap délutáni vezető rendkívülijük különösen tetszett: „Itt az orosz figyelmeztetés: a britek kirobbanthatják a világháborút
Na igen, ilyenek ezek a britek, ismerjük őket régről, ha jól számolom már több világháborút is kirobbantottak, mondhatni rossz szokásuk ez nekik. Például itt van az új király, akinél öregebb új királya még sosem volt a briteknek, akik ettől nyilván tisztára kivannak idegileg, azt meg egy világháborúval lehet a legjobban levezetni. De persze az akkor esik igazán jól, ha csak kirobbantják, de nem kell olyan nagyon komolyan beszállniuk, na ez pont nem sikerült a legutóbbi három világháború esetén. Bár gondolom ezt az oroszok is látják, de ők ugye a béke pártján állnak (tényleg nem tehetnek róla, hogy a britek meg az egykori tengerentúli gyarmataik utódpártja beleprovokálta őket egy szomszéd ország lerohanásába), és aggódnak, hogy mi lesz, ha a britek bevadulnak, ahogy általában szoktak.

A britek itt épp lerohanják a védtelen Normandiát, még '44-ben.
(iwm,org.uk)

És jó látni ezt a visszafogottságot a Kreml agytrösztje részéről, hogy ők nem akarnak világháborút, ők igazából háborút sem akarnának, csak muszáj, mert az ukránok nácik, a NATO el akarja pusztítani Oroszországot, a Wall Street gyíkemberei meg biogázt akarnak főzni a legyilkolt oroszok holttesteiből, miközben ügynökeik már épp felmérik a pravoszláv templomokat, hogy lehet azokat minél gyorsabban zsinagógává alakítani. És mindennek érdekében a britek állítólag gyengített urániumot is tartalmazó lőszereket szállítanának Ukrajnának (mert szerintük van ilyen nevű ország ott, ahol pedig csak a szent orosz anyaföld van), márpedig ha ez nem egy világháború kezdete, akkor mégis mi a kurvaisten?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése