2023. április 29., szombat

Rendőrség, állatpolgárság

Ne öntsük ki a fürdővízzel együtt az aranytojást tojó legkisebb királyfit! Elvégre több nap, mint kolbászból kerítés, lúdgyőzte disznó vagy akár kútra járó korsó. Aki másnak vermet ás..


Vlagyimir Vlagyimirovics Pszichopatov legújabb rendeleti parancsa szerint, az az orosz, aki háborúnak hívja a háborút, az elveszítheti orosz állampolgárságát. Ugyanakkor arról még nincs hír, hogy az is, aki epertortának nevezi az epertortát (helyesen: fragaria nemzetségbe tartozó hibrid áltermés-alapú desszert), vagy karácsonynak a karácsonyt (a Megváltó januári ortodox kvázi-születésnapja).

De közben Diktátorov elvtársék újratervezték az egész állampolgárság-koncepciót is, hogy az a mocskos féreg külföldi állam is állat... izé, állat is állampolgár lehessen könnyített módban, aki lehúz egy évet a ruszki hadseregben. Meg hogy az orosz állampolgárokat nem lehet megfosztani az állampolgárságuktól vagy annak megváltoztatásához való joguktól, és a tengerentúli tartózkodás nem szünteti meg az állampolgárságot. 

Na, innentől zavaros. Mert egyfelől az állatpolgárokat nem lehet megfosztani állatpolgárságuktól, de ha háborúnak neveznek bármit a Nagy Honvédőn, meg a napóleoniakon kívül, akkor de. Vagy van különbség a megfosztás, meg az elveszítés között? Talán annyi, hogy Grisa megy hazafelé, bensőjét fűti a hazaszeretet meg egy liter vodka, aztán reggel látja ám, hogy már nincs is meg az állampolgársága, az kurvára eltűnt valahol az éjjel. És ekkor jön a két lehetőség: vagy kirabolták (azaz megfosztották tőle), vagy - és hát annyi vodka után megesik az ilyesmi - elvesztette. De az első eset ugye eleve nem állhat fenn, Grisa faszagyerek, nem hagyná  magát, így megáll az a jogszabály, hogy megfosztani azt nem, de hát emberből van ő is, elkeverheti valahová. Ilyenkor biztos rendőrileg kérvényezni kell a Hivatalos Államhivatal Polgári Iroda Hivatalnál, azt' küldenek neki másikat. Legalább is én így képzelem egy mélyen demokratikus, ugyanakkor rendkívül hazafias fasiszta állam működését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése