2023. április 30., vasárnap

Sztahanovisztikus szombat

Kettő telitalálatos is  volt az ötös lottón. Na, ugye! A károgó nyavalygók szerint meg nem megy jól az ország sorsának szekere. Pedig pont a lottón látszik a matek, hogy egy darab telitalálat az ugye önmagában száz százalék, kettő az már kétszáz! Kétszáz százalékra teljesítünk, csak a lottóban, enberek! Sőt - ha szigorúan vesszük, és hát miért ne - ötös lottóról van szó, és ötször kétszáz az már ezer. Ezer százalék pedig pont a tízszerese a valóság csúscsra járatásának, amit kimaxolunk, bármit is jelentsen ez.

Nem véletlen, hogy már a szomszéd országokból is átjártak hozzánk fogadni, kellett nekik Trianon ugyebár, most meg hozzánk kúsznak át alázatosan lottózni, most már jó lenne a mi pénzünk is nekik. Remélem rendes keresztyén-polgári, népben-nemzetben győzte meg a nyereményt a két szerencsétlentlen (asszem az a szerencsés, kettős tagadással).

Meg hát nem mindegy a jelentősége, hogy minden idők rekordnyereménye volt a... a nyeremény, szóval ilyen Hammurapi piramisai, vagy az ókori görög rómaiak idején sem volt, meg azóta se. Pedig azóta sok dunábalövés lefolyt már a vízen, a lakóság meg nyert, nyeregetett lottót, de ekkorát mint 2010 óta most, ekkorát még csak.
Szerintem a kösságelnökasszony ennek alkalmából is adhatna kegyelmet néhány súlyosabban pszichopata verőembernek, vagy már előre Lőrinc barátnak, van ez akkora sorsesemény fordító alkalom a magyarság évszázados vérzivataraiban, mint egy cápalátogatás, vagy az Ország Tortája. Plusz egyelőre hiányolom a nemzetközi sajtótájékoztatót, különös tekintettel a brüsszeli szankciókra. Csak hogy legyen mihezképest, a mi kétszáz (ezer?) százalékunkra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése