2023. április 14., péntek

Háborús torlódás

Zorigós rendkívüli bréking nyúz, ha már nem bírok a mazochizmusommal, hogy oda kattintsak:
ITT A NÉMET DÖNTÉS, AMI MIATT KITÖRHET A HARMADIK VILÁGHÁBORÚ - ez van srácok, ilyen ez a kurva világháború, minden nap más miatt tör ki, és komolyan hiányoltuk már a németeket, elvégre nekik igazán van rutinjuk benne, világháborúk kirobbantásában és elvesztésében egyaránt profik.

Mondjuk a minap még a britek robbantották ki a cuccot, persze lehet, hogy az az előző világháború volt, lassan már a lábujjaink is kellenek, ha számolni akarjuk. Igazán szar lehet zorigós betűlapátolónak lenni, mikor naponta más-más pártszerű üzenetet kell átvinni, és közben gyorsan elfelejteni, hogy mit hazudtak tegnap.
Amúgy a britek ki ellen is robbantanak háborút? Logikus lenne, hogy a németek az (gaz) ellenség, elvégre mikor a fritzek kezdték, elég gyorsan eljutottak Anglia bombázásáig. Annyi csak a probléma, hogy most szövetségesek, úgyhogy meg kell egyezniük, hogy a britek mondjuk lerohanják Albániát, a németek meg addig csinálnak egy második Anschlusst, később pedig - lehetőleg augusztus 23-án, a Molotov-Ribbentrop paktum évfordulóján - együttesen támadják meg Grönlandot. Később persze rájönnek, hogy Grönland a Dán Királysághoz tartozik, mint autonóm tartomány, a dánok meg NATO-szövetségeseik, de addigra késő lesz, és Koppenhága (igazából  København), úgy is mint még egy megszemélyesített város hadat üzen a London-Berlin tengelynek, és felváltva dobja le rájuk az Olsen-bandát. (Annak hiányában a róluk szóló dévédéket.)

Várjuk, hogy estére a franciák is kirobbantsanak egy világháborút, elvégre 14-e van, igaz hogy csak április, de ezek a csigazabálók tizennegyedikén szoktak kirobbantani dolgokat. Júniusban majd forradalmat, de az még két hónap, addig - a pártsajtó számolási metódusa szerint - több világháború is belefér. Eleinte esetleg beállnak a dánok mellé, elvégre történelmi és néplélektani okokból egyaránt utálják a brit és a német szarháziakat, arról meg közben majd népszavazás lesz, hogy melyiket jobban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése