2020. június 19., péntek

A bárhonnan idegen

Zgwank17erx Mnhsi (vagyis konspirált nevén Masni ügynök)  a mobilgombák rendjébe tartozó, telepes szerkezetű intelligens ízeltlábú alakváltó,  a Proxibéta-Centurion-Gammakhílogosz csillagkép melletti másik csillagkép egyik rendszeréből. (Bolygója naprendszerének  kódja amúgy W1HZ7646964, de mindenki csak úgy emlegeti, hogy "az a lepukkant kóceráj, tudod rögtön a Proxibéta-Centurion-Gammakhílogosz mellett, kicsit jobbra le.")

Zgwank17erx Mnhsi testalkata jelentős, magassága átható, szeme színe ízletes. Jellemét tekintve faramuci, enyhén savas utóízzel, ezért igen alkalmas bármire, amit utál. Kedvenc színe az infravörös, kedvenc filmje az előzetes, kedvenc étele a könnyű tavaszi eső, de szeret kevéssé ismert operák nyitányain elaludni is, vagy sikoltozva szaladgálni a fürdőkádban. Utálja viszont a kelbimbós étcsokit, a dialektikát, a délután fél hármat. és kimondottan allergiás az időmértékes verselésre, kiütéses lesz tőle a haja.

Varázsereje nincs, bár az emberek többsége számára láthatatlan, de csak mert nem érdekel senkit, különösen a beporzási időszakában. Ideális beszivárgó egység, mert egyáltalán nem hasonlít Schwarzenegger-re, nem világít a sötétben, de minden nyelven percek alatt megtanul bárkibe belekötni. Gyakran álcázza magát gyereknek vagy plüssállatnak, főleg az óvodák környékén gyűjt titkos információkat, neki köszönhető, hogy már a Proxibéta-Centurion-Gammakhílogosz térségében is ismerik a nyuszis szőnyegre hányt epres zabkása receptjét, ezen kívül ő a valódi szerzője a Bolyongó gólya bolygója című méltán ismeretlen mondókának. Ami valójában kódolt üzenet lenne, azt jelenti hogy "W1HZ7646964 - ZTR566434567//98", vagyis hogy valaki mentse már ki innen, különben alszik egyet délután. És ezt nyugodtan vehetik fenyegetésnek.

Hihetetlenül vicces fejű űrlények lesznek az új Men In Blackben!
port.hu

Felettesei tudatosan delegálták a Förmedvény utcai óvoda Nyuszómuszó csoportjába, mert egyfelől itt van igazán lehetőség a jövő generációt folyásolni be, és még annál is beljebb, másfelől meg egy óvodásnál még kevésbé furcsa hogy furcsa. Így amikor Masni ügynök relaxációs céllal sikoltozva szaladgál a fürdőkádban, csak legyintenek rá, hogy majd kinövi. De se az óvónénik, se a csoporttársak nem sejtik, hogy földi években számolva ő már kilencvenhat éves, de csak greenwichi középidő szerint, mert a kontinensen minden kedden és csütörtökön már kilencvenhét. És hogy gyerekkorában az volt a furcsasága, hogy esténként spórákat tuszkolt fel a húga padlására, hogy legyen mit beragasztani a gyűjteményébe, de hetven földi éves korára ezt azért nagyjából tényleg kinőtte.
Ügynöki munkájának fókuszában a szobatisztaság titkának leleplezése, és az ellentétek szítása áll, eddigi működése során elérte, hogy csoportjában a Nyuszók és a Muszók már engesztelhetetlenül  gyűlölik egymást, ötévesen úgy köpnek már a másik felé, mint egy komoly hatéves. Most ennek  a módszernek a globális kiterjesztésén dolgozik, egyelőre a Twitteren, és világméretű mozgalma máris hét követőt számlál, ebből három anyuka, és az egyikük úgy, hogy a gyereke egy másik csoportba jár!

A szobatisztaság a problémásabb kutatási terület. Mivel az óvodában nem tudják róla, hogy fiú-e vagy lány, egyik vécébe se mehet be, így a hűtővizét rendszeresen a sarokban álló fikusz cserepébe ereszti le, a maradékot meg kiizzadja a csoportfoglalkozásokon.
Hallott már a pedofilokról, de őt még egyetlen titkos társaság sem kereste meg szerződésajánlattal. Legutóbbi jelentése szerint valószínűleg azért, mert valaki vagy a gyerekekre izgul, vagy a zsigerzacskókra csápokkal, de e két csoport közt nincs átfedés, miközben ő még nemileg is némileg besorolhatatlan. Ám ez nem akadályozza meg abban, hogy szívós kitartással munkálkodjon a tervezett invázió főpróbája vázlatainak előkészítésén, remélve hogy egyszer majd valamelyik leszármazottja láthatja majd a leigázott Földet, az szolgasorba taszított emberiséget, és a barátokközt utolsó részét.
Ennek érdekében titkos bázisán már több utódot is termeszteni kezdett petri-csészékben, egyelőre inkább lábgombákra hasonlítanak, de csak néhány évtized, és ők is harcba szállhatnak a középső csoportosok hatalomátvételéért.

Addig is ő tartja a frontot, kétévente alakot vált, hogy az óvónéniknek ne tűnjön föl, hogy már tizenhat éve jár a Förmedvény utcába, de ha valamelyik néha mégis kiszúrja, azt komposztálja táptalajnak. Hogy Ildi néni, meg Katika azért valahogy mégis csak részesei lehessenek az utódok fejlődésének.
Az inváziós haderő pedig előbb-utóbb ideér majd a W1HZ7646964 rendszeréből, csak arra kell ügyelni, hogy itt addig se fejlesszen ki senki valami hatásos kenőcsöt ellenük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése