2020. június 28., vasárnap

Fájn dájning

Michelin-csillagot nekem, de rögvest, én vagyok a világ legjobban legegyszemélyesebb étterme. Séf, menedzser, mosogató, vendég és inkognitóban kóstolgató kritikus, all in one
Szakácsként egyedi vagyok, mint ide a Hold. Úgy keverem a tejfölt, ahogy kanállal, flambírozom a borsófőzeléket, panírozom a halászlevet, és mióta bedöglött a mikróm, mindent meg tudok már melegíteni a tűzhelyen is. Rizst, tésztát, krumplihéjat, túrórudit, mindent, a titkom annyi, hogy nem zavar ha odaég. A crossover jegyében hol sütök, hol főzök, ez azért a végére rendszerint kiderül. Bármi van a hűtőben, tudok lecsót készíteni belőlük, képes vagyok bármilyen sajtot feltételes módban is ragozni, valamint szó szerint minden édességet el tudok készíteni, feltéve hogy csokipuding.

Elég jó vendégem is vagyok, mert bár nem fizetek a kajáért, de utána elmosogatok (bő vízzel, felületesen), megeszek mindent, amit mégsem, azt pár óra múlva odaégetem, ne vesszen már kárba. Értékelem az olyan specialitásokat is, mint a ketchupos rizzsel töltött evőkanál vagy a diétás vajas kenyér margarinnal és fokhagymaszaggal. Bármilyen kevésbé sikerült ételt képes vagyok szívbarátságtalanná tenni egy kis extra sóval, hogy legyen miért reklamálni magamnak. De a becsinált tojást elvből, illetve a nevében foglalt hatása miatt kerülöm.

Kritikusként büszkén nem olvasom a Michelint, pláne mióta kiszállt a Forma 1-ből, így aztán valóban elfogulatlanul kóstolhatom a főztömet. És nem fukarkodom a kritikával, múltkor is megróttam magam, hogy micsoda egy dagadt állat vagyok, bár nem a kaja, hanem a kevés mozgás miatt. De az ételeket is megbírálom, nemrég leszidtam egy adag tejszínt, hogy túl savanyú, mire közölte, hogy ő joghurt.
De legtöbbször azért igazi fine dining étkekkel kényeztetem magam mint vendéget. Főtt löncshús-konzerv szárított és porrá tört krumplistésztával megszórva, orrfacsaró padlizsánfilé majonézes utóízzel, vagy odúban füstölt, mogyóróval töltött mókus, szőrösen. A séf kedvence: berosált abigél, frissen nyúvasztott liliomtiprással és mustáros előérzet sikamlósan. Vagy az valami netes kajapornó?

Vicces kaja!!!:D - **** Blog ****


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése