2020. június 18., csütörtök

A hanyag sötét anyag

Felfedezték a sötét anyag egy újabb elemét, hurrá! Elvégre a tudósok szerint a világegyetem 85%-ban sötét anyagból áll, szóval lehet hogy nem baj, ha tudunk róla valamit. Látni mondjuk nem lehet (azért hívják sötétnek, mert többek közt nem veri vissza a fényt), igazából mérni sem, de az ismert anyaggal kapcsolatos mérések során jelentkező, rendszerszerű hibákból lehet következtetni a jelenlétére.

Így aztán a sötét anyagról tényleg keveset tudunk, csak feltételezéseink lehetnek, hogy például a sötét anyag világában is lehet élet, csak nem intelligens, mert a sötétanyag-lakók buták mint a sár, hisz nincs humorérzékük. Márpedig a humorérzék az intelligencia egyik fontos indikátora, bármiféle űrlénnyel találkozva könnyen eldönthetjük, hogy intelligens-e, csak el kell mesélni neki egy viccet, és figyelni, hogy röhög-e rajta. Vagy hogy rezegteti-e a csápjait, fingik-e ritmikusan, harapdál-e önfeledten közelében lévő tárgyakat, szóval hogy csinál-e valamit, ami nála a nevetés megfelelője. Ehhez persze előbb át kell ugranunk az interraciális kommunikáció szakadékát, és kerülnünk kell az anyósvicceket, mert értelmes létformák azokon nem nevetnek.
Például az Alien-filmekben látható savköpő szörnyetegek nyilvánvalóan állatok. Nem csak azért, mert nem beszélnek, nem használnak szerszámot, nem hordanak ruhát, ellenben egy óriáspók életformája jellemző rájuk, de az eddigi dokumentumfilmekben még egyiket sem láttuk röhögni, sőt még csak fanyarul elmosolyodni sem. Egyébként gyanús, hogy ők sötét anyagból vannak, őszintén és szívből, és nem csak 85%-ban, hisz feketék, nincs szemük, és a rádiókabaréra is csak lesből támadó marcangolással reagálnak.

És persze gyanús, hogy a sötét anyag világának lényei köztünk járnak. Ez nem afféle buta összeesküvés-elmélet, ez kérem egy okos, alaposan végiggondolt összeesküvés-elmélet, annak esete, mikor azért vagyunk paranoiásak, mert tényleg üldöznek.
A sötét anyag ügynökei persze pont úgy néznek ki, mint az emberek, a kutyák vagy a mérleghinták a játszótéren, a sötétség az belül van. Ők a behaviorista pszichológia ideális alanyai, hisz ez az irányzat az embert (a tudatát, a személyiségét, a motívumait) egyfajta fekete doboznak tekinti, ahol vagy egy bemeneti inger, meg egy arra adott kimeneti válasz, ezek együttjárását  lehet vizsgálni, de hogy mi történik odabent, arról fogalmunk sincs, nem is igen lehet. No, ha valaki sötét anyagból van belülről, akkor ő (az) szó szerint egy fekete doboz, akkor is ha kívülről egy hawaii ingbe van csomagolva. (Mellékszál, de repülőgépek fekete dobozai is álcázzák magukat, hiszen rikító narancssárgák. Állítólag azért, hogy könnyebb legyen az esemény utáni megtalálásuk, de valójában azért, hogy ne ismerjék fel őket a Sötétség Seregei, akik annyira buták, hogy a 'fekete doboz' kifejezést csak szó szerint tudják értelmezni.  Mondjuk épp ezért Szürke Gandalfot levadásznák percek alatt, ha nem lenne kitalált karakter.)

A sötétek (hívjuk őket így az egyszerűség kedvéért) nem gonoszak csak ostobák, nem tudatosan ártanak nekünk, csak ösztönből. Mint az Alien xenomorfjai, alapvetően enni, inni , aludni meg szaporodni akarnak, ennyi drive elég is nekik a működéshez, és persze mindezt hatékonyan teszik, minimális erőfeszítéssel maximális számú áldozatot, kibelezve ragasztani a falra.
Ez a földi viszonyok közt úgy működik, hogy a sötétek enni, inni, aludni meg baszni akarnak (nem szeretkezni, baszni - a szeretkezéshez érzelem is kellene, de az nekik nincs), és ennek megfelelően rendezik be álcázott életüket. Fő tevékenységeik a a bunkónak levés (másokba kötés, sorban eléd állás, zöldséget halkéssel evés), a szervezetlen bűnözés, a kokain-, a crack- és a kristálymeth-függőség, valamint a salátatörvények benyújtása éjfél előtt két perccel.
A sötétek szerint a black metal zene (sőt, igazából csak az a zene), Darth Vader áll a jó oldalon, Sade márki menőbb mint Voltaire, a vodka egészséges, a vitaminokat csak a gyógyszerlobbi találta ki, és ha nem bajnok a Fradi, az csak a zsidók miatt van. Az ő világukban amilyen az adjisten, olyan a kurvaanyád, ha megdobnak kővel, dobj rájuk atomot, és addig jár a korsó a kútra, míg szét nem rúgják a köcsögök.
Úgyhogy nem nehéz felismerni őket, igazából elég vacak az álcájuk. Rögtön érezni, ha egy sötét melléd ül a buszon (először a szájszag, aztán a mondatok, amik azon a szájon át jönnek), mindjárt feltűnik, hogy nem igazán látnak, ha áttolják a bevásárlókocsit a lábfejeden, és egyből kiszúrhatod gondolattalanságukat, mikor bárhol, bármilyen cikk/bejegyzés alá odakommentelik, hogy: sunáznám! Utóbbi egyébként a humorérzék hiányát is jól jelzi, mint ahogy az a savas gyűlölet is, amivel a ironikus megjegyzésekre reagálnak.
Szóval könnyen észre lehet venni a sötéteket, a hanyag álcázás meg a tömeges jelenlétük okán. Nyilvánvaló, hogy lassan átveszik a hatalmat a Földön, és ellenük már a humor sem hatásos, amivel a simán csak  buta embereket még meg lehetett leckéztetni. A sötétekről lepereg a gúny, a szarkazmust dicséretnek veszik, az iróniát szó szerint, a műveltség szerintük fogyatékosság, a racionalitás meg súlyos, de gyógyítható lelki nyavalya.

Azt az egyet nem bírják, hogy ha levegőnek nézik őket, valójában ez az egyetlen hatásos módszer ellenük. No meg az, ha kihajítjuk őket a légzsilipen az űrbe. Ezzel mondjuk sokat nem ártunk nekik, hiszen az űr kurva hideg és igen-igen sötét, azaz nekik nagyon otthonos, de tőlünk elég messze van. Van egy komplett légkört köztünk meg az űr között, gravitációs és mágneses mezővel, ami elég, hogy mi ellegyünk idelent, a sötéteket meg simán csak utáljuk ki a világegyetem nekik való nyolcvanöt százalékába.

locitrom.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése