2020. június 10., szerda

L'art pour l'art tájékoztató, szakszerűen nyaraló

Lázzam ma az Operett Törzs sajtótájékoztatóját, ahol az ország-világra szóló tisztifőorvos tájékoztatta a közt a sajtón át, hogyan kell szakszerűen port törölni a nyaralóban, és  figyelmezettett mindenkit, hogy ne igyanak bele az esővizes hordókba.
Hát igen, fontosak az ilyen figyelmeztetések, ha az egyre inkább grószmutter-szerepbe helyezkedő főnéni nem szól, én már rég döglött madarakat keresnék a környékbeli bokrok alatt vacsorára, és a vizeletemből próbálnék sört főzni, de persze előtte fertőtleníteném, azaz felönteném hypóval. Mert már megragadtak bennem egy korábbi tájékoztató intelmei, bár nyaralóm az nincs. Mint ahogy autóm sem, de ha vennék óvszert, figyelnék rá hogy nyári gumi legyen. Persze lehet, hogy ezzel kapcsolatban nem az Operett Törzs, haem a Meteorológiai Szolgálat adott ki több megyére figyelmeztetést, az biztos hogy ilyen Nagy Betűkkel írták a nevüket nekik.

Amúgy korábban azt kérdezték a főnénitől, hogy az egészségügy mikor áll vissza a normál üzzemódra, azaz mikor hasdnak le már végre az értelmetlen, de  jól elbarmolt, fűnyíró-elven végigcsinált ágykiürítésekről? Amire Országos Cecília mértéktartó udvariassággal nem válaszolt, pedig korábban ígérte. De hát mivé lenne a világ, ha mindenféle sajtótájékoztatókon holmi "újságírók" csak úgy kérdezhetnének, a kérdezettek meg válaszolnának? Az kérem egy nagy lépés lenne az anarchia szétesése felé (vagy az anarchia szétesése, az maga a parancsuralom?), elveszne a kormányzati főemberek szabad akarata, és nem arról beszélnének, ami épp eszükbe jut, hanem arról amit kérdeztek tőlük. Ez elfogadhatatlan!

Ha a Főtiszti Orvosnénak a portörlésről van indíttatása beszélni, akkor arról beszél, a sajtó meg egyenesen ül, nem piszkálja az orrát, és komoly képpel jegyzetel. Mert ahol Rend van, ott így fest egy tájékoztató.
Én mondjuk nem bánnám, hogy ha az országos tisztifőorvos helyett egy helyi tiszteletlen alorvos sajtótájékoztatna, ha hajlandó lenne érdemi kérdéssekről beszélni, meg annak tekinteni a kérdéseket, amik. Kérdéseknek, nem pedig áskálódásnak, piszkálódásnak, zavarkeltésnek, kákán is csomót keresésnek,  mert bár a kormány által kézből etetett orgánumoknál ehhez nem szoktak hozzá, de van olyan, hogy az újságíró azért kérdez, mert fontosnak tartja a témát, és érdekli a válasz.
A portörlésről meg nyaraló-újranyitásról meg írjon blogot, de azért abban se legyenek olyan ordas baromságok, hogy a tojásokat hypóval mossuk le...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése