2020. június 29., hétfő

Közszolg. állat

Épp a tévéműsort szemléltem a porton, mikor megakadt a szemem (na jó, igazából a tekintetem, a szeme marad a helyén) azon, hogy a tévesen közszolgálatinak hívott nézőalázó műsorszolgáltatónál, annak egyik csatornáján mi is megy este nyolc felé. Hát az, hogy "Jó ebédhez szól a nóta".
Hát, van az a mennyiség, amitől az arcoknak ott az állami tévérádióban végtelenítve megy az "Éjjel-nappal Falunap", két trianonozás között ajkukról ki se fogy a nóta, aztán kormányhíradó és a közkedvelt Migránsbűnözés Magazin, hangolódásul az esti focimeccsre. Ahol  Meggyesplébános csapata játszik az alsómadárfogási Rántott Imre Fodbalakadémia  serdülő csapatával, a szünetben a nyerésre álló nótáját a Hivatalos Népi Zenekar Kft. bedolgozói húzzák el.

De ha aznap épp nincs foci (és nincs minden nap, csak csütörtök éjjel fogják benyújtani az ezzel kapcsolatos törvényjavaslatot) akkor Jégduplavisz Kivelcsárli legjobb felvételeiből válogatnak, a méltán emlékezetes hetvenes évektől napjainkig. Olyan örökzöldeket, mint a Jég dupla viszkivel, A dupla jég tripla  viszkivel vagy a Hagyja azt a kurva jeget, elég a viszki!

Később leadnak egy színes összeállítást az elmúlt évtized leglátványosabb autópálya-matricáiból, és egy válogatást az Alpesi szerelmesek szenvedélyes szenvedései című olasz-ukrán sorozat emlékezetes arcon köpéseiből. Éjszakára, hogy ne maradjon kihasználatlanul a műhold, vagy a frekvencia, vagy kábelszélesség, szóval amin adják a dást, kapcsolják élőben az internetet, hogy azok is nézhessék, akiknek nincs bekötve, vagy mobil.
Az éjszaka múltával pedig kezdődhet a Kelj fel Jancsi!, egy népszerű beszélgetős magazinműsor a reggeli merevedésről.(A műsorvezetők persze nem ejtik ki a szájukon azt a szót, hogy merevedés, elvégre ez nem pornó, inkább bemutatják és/vagy annak öltöznek.)

És ez az egész kijön alig kevesebb mint százmilliárd forintból évente, pontosabban ki fog majd jövőre. Mer idén még kilencven sem volt az a majdnem száz, és lássuk be, mondjuk nyolcvanötezer-millió forint z nem sok, ha csak annyi van nálam, eleve az akciós tejért nyúlok a boltban.
Plusz tízmilliárdot simán megér a cucc, elvégre mivé is lenne a haza fényre derülése, A Tenkes kapitánya száznegyvenhatodik ismétlése, vagy  a Fejkendők titkai 2. - A dagasztás című népies szocio-akció-horror nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése