2020. június 9., kedd

Lógianómia

Hallgattam a múltkor valami podcastot (amit azóta nem találok, biztos levadászta a szíjájé, vagy a Cukkerberg, már ha a kettő nem ugyanaz), amiben arról értekezett két, mások által asztrofizikusnak mondott angol, hogy az éghajlatunkat milyen kozmikus hatások befolyásolják. Ilyeneket mondtak, hogy napszél meg háttérsugárzás, hogy ibolyántúli meg bsuzmegállón-inneni, de teljesen kihagyták az asztrológiát.

Pedig komoly táltos-elkötelezettségű sámánoktól hallottam, hogy mindenféle infravörös sugárzásoknál sokkal fontosabb hatása van annak, mikor lép be a Hold a Mars házába, illetve töröl-e lábat az ajtóban? Mert az unalmas asztronómiánál, miszerint csillagászatnál sokkal izgalmasabb az asztrológia, egyrészt mert költőibb, másrészt meg nem csak globális világmagyarázattal szolgál. 
Hanem egyéniekkel is, nem mindegy kinek milyen a csillagjegye és az aszcendense, ami attól függ, mikor lökődött ki az illető a szülőcsatornából. Ha tehát valaki koraszülött, akkor vagy kurva nagy mázlija van mert épp jókor született ahhoz, hogy komoly nótaénekes-karriert fusson be, és lila Hugo Boss-ölönyben temessék el ötvenhárom évesen, vagy megszívta, mert az eredeti időpont lett volna erre jó. De korán született, és így egész életében minimálbérért állhat a tutujgatógép melett a Gríz és Pelenka Művekben. Ám ha már előre lehet tudni, hogy mikor érdemes megszületni bolygó-együttállásilag, akkor a kellő pillanatban lehet kirángatni a kölköt az anyjából, hát lehet hogy még kicsit inkubátorozni kell, de a falunapok rajongó közönsége később ezért bőven kárpótolja majd.
Szóval a horoszpók, horrorszkóp vagy mi az igen fontos, és mutasson nekem bárki egy csillagászt, aki ilyet tud. Na ugye.

Puzzle Bolygók, 1 000 db | PuzzleMania.hu

Persze a kétféle asztro, a -lógia meg a -nómia szépen kiegészíthetné egymást. Fel lehetne használni a csillagászati eredményeket a hordószónokban (izé, hókuszpókokban), hogy mondjuk a héten ne vegyél már tartós tejet, mert erős napiktörések várhatók és lehet, hogy pénteken kipusztulunk, vagy például, hogy a csillagjegyed Halöntő Víz, de bérszámfejtő aszcendenssel, mer a születésedkor extrém magas volt a kozmius háttérsugárzás, és csak az agyad egy része fejlődött ki rendesen. (Vagyis nagyon kreatív vagy, de csak a százalékszámításban, és az adóvisszatérítések elfelejtésében.)

A fokozott napfolt-tevékenység is egyértelműen a Vízöntő korának szimptómája, hiszen e világkorszakban fellazulnak, szinte megszűnnek a hagyományos normák és értékrendek, márpedig korábban bármikor néztek az emberek a Napba, sosem láttak rajta foltokat. (Na jó, igazából néhány napbanézés után mást sem láttak már, de ne akadjunk fenn a részleteken.) Szóval a Nap hagyományos kinézete máris fellazult, napról-napra egyre kevésbé Nap-szerű, és lassan rajtunk a sor.
És a napfoltokkal még nincs vége! már Nostradamus is megjövendölte egy látomásában, hogy ebben a korban a pí (Π π) értéke már nem 3,14ésmégjjajdesokszámismétlésnélkül lesz, hanem 3,15ésmégjajjdesokszámismétlésnélkül, ami alapvetően rendezi át sorsunkat, fényvisszaverő-képességünket és matekdolgozataink eredményeit, visszamenőlegesen is.
Hisz ha a pí nem annyi, amennyi eddig volt, megváltozik a kör kerülete és területe, de minden köré ám! Így például más lesz az autók felnimérete, és ősszel már nem lehet visszarakni rájuk a tavalyi téligumit. Nagyobbak lesznek a torták a cukrászdákban, de talán nem drágábbak, feltéve hogy a sarki cukrász nem eleve hobbimatematikus. És a patakiattillai értelemben vett Körközepén Állok szövegét is újra kell írni, másfél szótaggal hosszabra.

De ez még csak a közeli jövő, viszont ha a lógusok hallgatnak a nómusokra, akik észlelik a napfokozott foltokat tevékenykedni, akkor az asztrobiznisz előre jelezhetné, hogy tegyük át a házassági évfordulónkat vagy az unaköcsénk bármicvóját későbbre, mert akkor már nagyobb lesz az oroszkrém-torta, de még ugyanazon az áron.  A születésnapunkat viszont csak akkor tegyük át, ha az karmikusan jót tenne a horoszpókunknak, de előtte feltétenül olvassuk el a betegtájékoztatót, vagy kérdezzük meg csillagászunkat, gyógyszerészünket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése