2021. április 16., péntek

A kvalifikáció fontosságának tudatosítása

Alajos nagy nehezen összekotorta a csápjait, és lecsuszamlott a lépcsőn. A lépcsőház ajtajában körbe se nézett, mert bár nem volt már mai kecske, azért nyolc karjából ötnek még elég halálos volt az ölelése. Nem az egyetlen polip volt  lakótelepen (voltak még heten-nyolcan rajta kívül), de kétségtelenül ő volt a legerősebb. Ami persze el is várható, ha már az élenjáró Wundertankel Birodalmi Fejlábúsági Intézet tenyésztette ki. A hülye angol fejlesztések sehol se voltak hozzá képest, az albánokról már nem is szólva. Polipban más meg nem nagyon volt erős, világszinten sem.

Ahogy leért a Száraztészta Is Van Csirkebolt felé, már messziről érezte, hogy ma sincs hal. Pedig évek óta reménykedett benne, hogy egyszer végre friss hal is lesz a csirkeboltban. Na jó, nem csak reménykedett, mert a reményt igyekezett célzottan halálos fenyegetésekkel is megerősíteni, és komolyan nem tudta, a boltos néni melyik fiát kellene még az intenzívig fojtogatnia, hogy rendeljen már egy adag kurva halat. Csigát, rákot, kagylót, valamit ami vízben élt, és nemrég döglött csak meg.
- Már megint csirkemájat kell ebédelnem - morogta maga elé beletörődve - a végén még megszeretem, és akkor oda a renomém. Duzzogva berúgta az ajtó üvegét, és beterjedt a helyiségbe. Ott gyorsan és szűkszavúan felborított két polcot, miközben rendelt, majd sötét csíkot húzva elviharzott az üzletből. Még jó, hogy fizetni már évek óta nem szokott, így legalább megkímélt néhány életet. Nem jószándékból, takarékosságból csupán.

Hiszen bármikor bárkit képes és hajlandó lett volna kinyírni, annak idején az intézet tudósai direkt csak egy érzelmet programoztak bele: a mohóságot. Így gyűlölet nélkül is kicsinált bárkit, persze főleg csak az aktív szolgálata alatt. De az meg elég hamar véget ért, miután nem vették fel törzskari tisztnek, merthogy egy lábasfejűnek nincs is törzse. De ez Alajos szerint elfogadhatatlan diszkrimináció, eleve testkari tisztnek kellet volna hívni a beosztást, hisz teste az neki is van, ő nem olyan szellem, amilyenekkel a szomszéd laborban kísérleteztek. Plusz egy szellem megenné a csirkemájat? Ugye, hogy nem? Az megkövetelné magának a rákot! Meg a langusztát!

Mikor fölért a lakásba, lecsapta a konyhapultra a májat. A felesége ránézett, és egyből megkérdezte:
- Krumplit nem hoztál?
- Ó bassza meg - csapott magára legalább négy csáppal Alajos - az teljesen kiment a fejemből!
- Akkor leszel szíves visszakúszni érte, te kretén!
- Igen, igen szívem, persze máris, de mondd, tényleg nincs itthon még egy kicsi?
- MI van lusta vagy lemenni, te barom?
- Nem is az, csak olyan... megalázó.

Ez van, ő biológiai fegyvernek készült, nem arra, hogy egy háztartásról gondoskodjon. A lakótelep egy kemény hely, de azzal nincs gondja, Aranka viszont más eset, rá nem szólt a kiképzése.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése