2021. április 18., vasárnap

A pofára esés érdektelensége

Régebben a Zindex volt a kezdőlapom, és nem bírom nem észrevenni magamon, hogy ma is azt nyitottam meg elsőként. Hja, az évtizedes rutin, veregetném meg önnön vállamat (ha nem nézne ki hülyén, de tényleg, ki látja?), pedig egy frászt, ez csak a szimpla lustaság. Amíg nem origósodik el végletesen - és ez azért még mindig nem valószínű - addig egy közepesen fogyasztható médiaszutyok marad, valahol félúton a minőségi tartalom, meg a "Mucuska cicit villantott" bulvárhányás között. Türelmes egy birka vagyok igazából, amíg nem mennek le az origótól már megszokott szintre (szint alá, ilyen szint valójában ugyanis nincs már), hogy például a halálpárti ellenzék halálkampánya halálos halálokat haláloz, addig elviselem.

De ettől még van, ami szemet szúr. És utána agyat, hisz tudjuk, hogy a szem mögött már az kezdődik. Például belefutottam egy 'mindeközben' szösszenetbe arról, hogy "Robban az adrenalinbomba az Exatlonban". Na, nálam meg felsikoltott valami belső riasztó, hogy el innen, de kurva gyorsan!

Az Exatlon című minősíthetetlen fos a TV2 valami űberkínos licencműsora, olyasmi, amit kultúrember szerintem bottal se piszkál meg. A TV2 meg a kormányhitű média zászlóshajója, felszopója, szennyvízpumpája, de mindenképp kínosság-generátora, legalább is azok számára, akik ugye bottal se...
Ez az izé, amúgy versenynek van hirdetve, hogy itt aztán kiderül ki a tökös csaj, meg a vagány pasi, pedig csak egy ócska reality, a szánalmasabb fajtából.

Mert reality többféle van. Volt az eredeti Bigbrádörös formátum, miszerint egy bekamerázott lakóingatlanba összezárnak néhány alulművelt szerencsétlent, és várják, hogy végre élő adásban basszanak. Későbbi verziókban már hülye feladatokat is kapnak, hátha látványosan összevesznek, mielőtt nyuszijelmezekben basznak.
Aztán egy idő után a baszás már nem volt érdekes, a netes HD-pornótömeg mellett tényleg senkit sem érdekelt többé, hogyan kúr az infrakamera előtt VV Dzsordzs.
Ekkor jöttek a versenyzős realityk, rögtön több alfajjal: a túlélős, a főzős, a házasodós, a lefogyós (ez a főzős folytatása, más eszközökkel), naná az éneklős, és mind között a legostobább: az akadálypályán sárba esős. 

Az Exatlon nevű, nettó kulturális szégyellnivaló az utolsó nyilván, ahol a hülye, pofáraesős akadályverseny résztvevőit afféle hősnek próbálja ordibálni a szerencsétlen, egykor paliklászlóra hasonlító műsorvezető, mintha ennek az egésznek lenne tétje, értelme, vagy legalább haszna. de nem, egyik sincs, ez egy szánalmas reality, cserélhető és felejtendő figurákkal, meg azzal az egzaltált barommal, aki végigüvöltözi.
Adrenalinbomba, mi? Ha a Zindex ilyet ír, én legfeljebb nem olvasom őket. Az a kis idő, ami még hátravan (hogy ez fél óra, vagy negyven év, az mindegy, kis idő ez mindenképp), értelmesebb dolgokra is fordítható. OFF.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése