2021. április 26., hétfő

Ellenkampány-ellenesség

"Orbán Viktor az oltásellenes kampányok visszavonására kérte a baloldalt" - írja címlapon az origó, de hogy a részletekbe belemegy-e, azt nem tudom, én rendszerint a címlapjukon felcseszem magam, aztán keresek valami nasit, meg a jutyúbon valami belezős metált.
Mert hát Felcsút Géniuszának efféle falvédőszövegei a legócskább politikai propaganda kategóriájába tartoznak, eleve nem tartanak igényt az igazságértékre, kizárólag a törzsközönségre gyakorolt hatásra mennek.

Hiszen oltásellenes kampányt ebben az országban legfeljebb doktor  Gődény, a világ talán legpénzbehajtóbb kinézetű gyógyszerésze, és néhány agyelhalásban szenvedő követője folytat, de azt a faszit ellenzékinek tekinteni legalább akkora tévedés, mint bayer zsoltot jólneveltnek.
A fideszkádéenpés propaganda-technika régóta ugyanaz, mondanak valami ordas nagy hülyeséget az ellenzékről, aztán harciasan kiállnak ellene, mintegy megvédve a magyarságot, amelyet persze előszeretettel szűkítenek le a törzsszavazóikra. Azoknak meg tetszik, hogy ártunk és ormányunk, sőt személyesen a pártvezér és kancellár nem hagyják, hogy akik idejönnek, elvegyék a munkánkat, vagy hogy a Soros-egyetem genderkurzusaitól bebuzuljon az ifjúság.

Így aztán mondani kell az ellenzékről valami súlyosan dehonesztálót, nem baj ha hazugság, a lényeg úgyis a kabátlopás-paradigma, azaz lehet, hogy eredetileg a te kabátodat lopták el, de pár év múlva már mindenki csak annyira fog emlékezni, hogy volt valami lopási ügyed, és ez pont elég ahhoz, hogy ne téged léptessenek elő, vagy te ne legyél hitelképes a bankodnál. 
Ennek súlyosabb változata a "hányós részeg" - már itt is idézett - technikája. Ennek lényege, hogy az éjszakai buszon a nagyon részeg forma lehányja a mellette állót, majd mikor az méltatlankodni kezd még neki áll feljebb: "Maga dumál? Hát nézzen már magára!" Vagyis kend a másikra a saját mocskodat, aztán mondd el mindennek, hisz a vak is látja, ki a sáros a történetben.

Ez az oltásellenzős kontraellenzéki kirohanás igazából a második változat, különösen annak fényében, hogy a kormány már csak olyan adatokat közöl táblázatolva a nagyérdeművel, melyeket előzőleg gondosan hozzáigazított a saját (hatalomtechnikailag releváns) narratívájához. Vagyis elhallgat, manipulál, ellenkampányt indít bizonyos vakcinákkal kapcsolatban, aztán ordibál egy jót arról, hogy az ellenzék oltásellenes kampányokat folytat. Így többes számban, így ha bármelyik ellenzéki tételesen cáfolna bármit, és valami isteni csoda folytán még meg is hallgatnák a tekintetes urak, rögtön rávághatnák, hogy "igen, de...", hisz ők pont egy másik oltásellenes ellenzéki kampányra gondoltak.

És mindig van valami, amit aktuálisan rá tudnak hányni a politikai ellenfeleikre, az oltásellenes az új bevándorláspárti, a borús kilátásokról nyilatkozó szakemberek az új Soros-ügynökök, a  nyugati gyógyszergyárak az új IMF.
Igazából sajátos, közéleti vudu-baba mind, amit jól meg lehet böködni, és csiribí-csiribá, a haza fényre derül. Nekik.
(A magyar nótát és operettet autentikus helyén kezelő bon mot szerint, ők beugranak a nagybőgőbe, nekünk meg mi marad? Rogyásig járom...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése