2021. április 15., csütörtök

Kroasszant-desszantos

Kétségtelenül a nap legviccesebb híre, hogy egy fán lógó croissant tartotta rettegésben egy krakkói ház lakóit. Mert láttak valami barnás állatszerűt egy ház előtti fán, ami vagy két napig nem mozdult. Úgyhogy a végén már az ablakokat se merték kinyitni, és kihívták az állatvédőket.

Az nem világos, hogy a derék krakkói lakók közül ennyire senki nem látott még croissant (ami nagyon nem valószínű), vagy esetleg igen, csak ezt itt senki nem merte közelebbről megnézni, a távcső meg a nyolcvanas évek szükségállapota óta hiánycikk az egész városban.
De valóban nem értem, hogy miért pont állatnak nézték? Elvégre simán lehetett volna az az ábra, hogy az izé a fa termése, és eddig azért nem találkoztak vele, mert csak idén tavaszra találtak oda a rezgőfejű vízi poloskák a Felső-Alpokból, amelyek viszont elengedhetetlenek a növény megtermékenyítéséhez. A termése meg fura, de ilyen.

hvg.hu

Nem nagy ügy, én gyerekkoromban (na jó, kisgyerekkoromban) egy darabig azt hittem, hogy a tarhonya szántóföldön terem, még jó hogy nem vetettem otthon cserépbe. Ha már babot kellett csíráztatni, iskolai feladatként... (Pedig jó móka lett volna, mindenki viszi be  a csírázott babot, én meg egy csokor friss, zöld tarhonyát.)

Kőhalminak volt még egy évekkel ezelőtti poénja, szó szerint már nem tudom idézni, de a lényege:
- Uram, egy croissant van az ülése alatt - szól valaki a buszon az előtte ülőnek.
- Mivaaann??? - ugrik fel az rémülten. Mert hát aki nem tudja mi a croissant, annak elég rémisztően tud hangzani.
Nem lehet, hogy a lengyel kollégák nem látták, hanem hallották azt valamit a fán? Mert akkor hangozhatott rémisztően.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése