2021. április 21., szerda

Partipolitopornó

Amikor már untam a pornót és a politikát, átkapcsoltam a horgászcsatornára. De semmivel se volt jobb, egyfelől az összes hal pucér volt és valami szado-mazo játszmákban fickándoztak, másfelől meg a horgászok akár a politikusok. Mindenféle műanyag kukacot lóbáltak a vízbe, meg műlegyeket, beetettek aztán beakasztottak, nem volt egy őszinte pillanatuk se. Ja, és kussoltak közben, mintha minden szó felhasználható lenne ellenük.

De közben, távolabb a parttól olyanokat mondtak a kamerába, hogy van valahol egy kapitális harcsa a környéken, és igazából mindannyian arra mennének rá. Kapitális, na persze, ezeket nem érdeklik a proletár keszegek,  a haladó értelmiségi tükörpontyok (pedig ők igazán önreflexív és tótudatos halak), ők a tőkére mennek, a piaci értékre és a vízkiszorításra. Ahogy a parti vadászok a tőkés récékre, amiket eredetileg fel akarnak halmozni. Hát nem tudom, az ilyenek bányásszanak inkább bitcoin-t.

De ez van, a tópart csupa pornó és politika, ha valaki nem pucér halakra izgul épp, vagy nem spermaszerű tejfölös gecit locsol a lángosra, akkor frakciót alakít a többi horgász ellen,  állatkínzó gilisztanyársalók vs. műlegyes liberálisok, miközben a népben-nemzetben gondolkodó horgászok meg karikás ostorral mennek angolnákra, hadd szívjanak a rohadt, kígyószerű imperialisták, a gyarmatosításokért cserébe az a minimum, hogy a grillen  végzik.

Pedig egyszer azt mondta egy rendszeresen horgászó ismerősöm, hogy az egésznek az a lényege, hogy nyugiban lehet üldögélni, nem csinálni semmit, de azt sok sör kíséretében, és néha el kell viselni azt is ha halat fog az ember. Ő speciel világ életében utálta a halat, de hosszas kísérletezéssel rájött, hogy mi az a csali, amire tutira nem harap egyik sem. (Csíkozott traktorgumi-belső, tűzhelyen szenesítve. Ráadásul olyan szaga volt, hogy más horgász sem ült a közelébe, nyugodtan lehetett Slayerre dohányozni a nyugis tóparton.)
Akkoriban persze még nem volt az egész ennyire kommersz, nem voltak napirend előtti törzsi verekedések az etetőanyagok kérdésében, és alapvetően senki nem fogott semmit, szóval nem kellett csúszós és gusztustalan halakat taperolni.
Amik ráadásul büdösek is. De mondom, pornó és politika az egész.

picuki.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése