2021. április 15., csütörtök

Szakszervezellenzék

Gulyás Gergely szerint a korai iskolanyitást ellenző Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete egy ellenzéki politikai szervezet. Na ja, a józan ész lassan kifejezetten ellenzéki műfaj lesz, sőt az ellenzéknek lassan nem is marad más eszköze, egy csakis önmaga körül forgó, önnön kiválóságába szerelmes hatalommal szemben.

Így aztán ellenzékinek minősül mindenki, aki elemi (polgári) normákat kér számon rajtuk, kimondja, hogy a király meztelen (nem, ezt most senki ne karaja elképzelni magában, a felcsúti ramszeszt meztelenül, brrr...) vagy simán csak kiröhögi az gőgös ostobaságukat. Ez utóbbi, vagyis a humor, persze per definitionem ellenzéki műfaj, a hatalom, az erősek mellett röhögni az majdnem olyan, mint egy háborús filmben a náciknak szurkolni, hogy lehet persze, csak rém ízléstelen.

De ha már, akkor ellenzéki minden autós, aki valamely fideszkádéenpés főkutya háza előtt bőgeti a motorját, minden pék, aki ugyanezeknek nem teszi félre a sajtos kiflit, mindenki aki megoszt egy karikatúrát a felcsútiról vagy semmilyen zsolt fővadászról, bárki, aki a Balatonon akar nyaralni (pedig az már az övék, ők ugyan nem ott nyaralnak, de ott realizálnák az extraprofitot), és még sorolhatnánk.

Hisz ellenzéki az, aki nekik nem tetszik, ez a pedagógus-szakszervezet meg egyébként is hogy képzeli, hogy:
- Véleménye legyen arról, mi történjen a munkahelyeken, melynek dolgozóit képviseli?
- Meg merje kérdőjelezni Ártunk és Ormányunk hozzáértését, kompetenciáját (már ha az nem ugyanaz) felkészültségét, elkötelezettségét, történelmi jelentőségét, tartalmát, formáját, szépségét, meg ami még van neki?
- És egyáltalán, hogy képzelik hogy ilyet írjanak bele a nevükbe, hogy "demokratikus"??? Hisz közismert, hogy demokratikus oldal a fideszkádéenpé, ami abból is látszik ebben a szép rövidítve elnevezésükben kétszer is szerepel, hogy "demokrata", úgyhogy a többi demokrati kussba legyen innentől.

Szóval mindenféle szakszervezeteknek pofát súlyba, kivéve ha megalakul a Miniszterek és Államtitkárok Demokratikus Szakszervezete, velük már biztos szóba állnak, őket már csak nem nézik ellenzékinek, azok a főminiszterek sem, akik végül nem lépnek be.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése