2021. április 19., hétfő

Szupercella

Néhány európai nagymenő fodbalcspat valami szuper ligát indítana magának, ami persze nem tetszik a különböző Fáknak (úgy is mint UE meg FI), nekik mondjuk szívük és pénztárcájuk joga utálkozni, ám megszólalnak politikusok is. Például a felcsúti ramszesz, aki nem tudom, hogy igazából ért-e a fodbalhoz, vagy csak szeretne, tekintettel arra, hogy én nem értek hozzá, főleg mert sosem érdekelt egy fél percre sem.

Most is csak azért hozom elő, mert szimptomatikusnak találom azt, ahogy a hatalom und politika emberei belebeszélnek egy dologba, amihez pro forma semmi közük. Véleményük persze lehet, de azt meg ne főminiszterként adják elő, mint valami fontos társadalmi kérdést, ha már nem az.
Csak a példa kedvéért: eddig még egyik amerikai elnöknek sem jutott eszébe belepofázni abba, melyik képregényekből forgassanak kiemelkedően látványos és minden korábbinál igénytelenebb mozgóképeket Hollywoodban, egyszerűen azért mert az adóügyektől a nemzetbiztonságig sok minden hozzájuk tartozik, de a szórakoztatóipar speciel nem.

Márpedig a profi fodbal csak eredetét tekintve sport, működésmódjában a show-business része, népszórakoztatás (csoportképző erő, identitás-forrás, szerepminta etc.) azoknak, akiket érdekel. Engem mondjuk nem, ezért is nehezményezem különösen, ha a pártvezér és kancellár fontosnak érzi a véleménye kinyilvánítását. Fontosnak érzi ő persze bármikor, de pont ez a másik gond: az sosem mutat jól, ha vezető hatalmi férfiak a privát hobbijukat viszik be a politikai térbe, ráadásul jellemzően a következményei sem pozitívak. Hisz van nekik az a kis mentális cellájuk, amiből minden labdának látszik  gyepen, és onnan már nehéz megalapozott döntéseket hozni.

Mi lenne ha a főminiszter mondjuk bélyeget gyűjtene (mint egy rendes ember khm...) vagy szeretne, mittudomén makramézni? Nyilván beljebb lennénk egy adag kurva drága, és alapvetően kihasználatlan stadionnal... szóvl gy jobban belegondolva, nem is biztos, hogy akkora marhaság lenne. A fonalgyártás felfuttatását meg csak túlélnénk, ahogy a fényes fodbalsikereket is.

férfias játékok szépsége... (happyfox.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése