2021. április 4., vasárnap

Nemlocs, olvas

Nem locsolok, nem locsoltam, nem locsolok fogni. Ez amolyan alapvetés a holnapi napra, mikor talán a szokásosnál kevesebben, de mégis. A locsolkodás népszokás, de nem abban az értelemben, hogy amit a nép szok, hanem, hogy valami paraszti társadalomból eredő termékenységi rítus. 
Lakótelepen gyakorolni pedig egyenlő a hímek gyors lerészegedésével, bár nem zárom ki a termékenységi szándékokat sem, ám tempós a pálinkafogyasztás annak nyilvánvaló akadálya, gátja és jövőbeli lehetőségeinek kizárása.

És a locsolóversek... te jó ég! Zúg a traktor, szánt az eke, elvtársnő locsolhatok-e? Most tényleg ez a mindennapi élet kultúrájának esszenciája, csúcsa, vagy legalább is kitüremkedése? Nemár! 
Piros tojásért, csokinyúlért megalázkodni, az szánalmas, a készpénzért meg egyenesen kínos, nem is csoda, hogy sosem műveltem, én mindig inkább büszkén esetem volna el csokinyúl-elvonásban, bár anyámék meg a nagyszüleim ezt persze nem hagyták. (Mellékszál, de idén is kaptam anyáméktól csokinyulat, sőt ma piros tojást is, ha már középkorúként hozzájuk képest még mindig gyereknek látszhatok.)

Viszont a húsvéthétfőn pusztító módon végigsöprő locsolkodási izé nem csak a pasiknak kínos. Amúgy szerintem  a férfiemberek azért isznak, mert józanul ezt nem lehet végigcsinálni, a méltóságuk elvesztése nélkül, és akkor inkább elébe mennek a szükségszerű vesztüknek, méltóságuk az nincs (elhagyták félúton két feles közt), de legalább már tojnak rá.
Ám kínos a nőneműeknek is, lehet hogy nem kortól függetlenül, mert elképzelhető az öregségnek/magánynak az a kombója, amik már kezdik hízelgőnek érezni a pacsulival támadó, részeges érdeklődést. De a locsolkodás alapvetően mégis csak zaklatás, ebben a világban már, de hát nem vagyunk tizenkilencedik századi alföldi földművesek/pásztorok/csizmadiák. Ma viszont találtam egy remek "feminista" locsolóverset az egyik kedvenc jutyúberem, Pottyondi Edina aktuális und vicces észosztásában. Miszerint, ha a nők locsolnák a férfiakat, hogy hangzana egy nem pajzán, nem utalgatós, hanem egy expliciten szexuális addidetojástmegpénzt:

„Isztanbuli Egyezményt, ha elkaszálod
Legyen alacsony a spermaszámod!
Viszont ha megszavazod, 
Álljon keményen a faszod!“

Mit is mondjak? Perfekt. No comment. Nézzétek meg!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése