2021. április 21., szerda

Népuralom, csak oda

Kecskemét fideszes polgármestere arra kéri a helyi ellenzéket, hogy ne, mégse tartsanak előválasztást, és pláne előválasztási kampányt a városban, mer' mostan nyugalomra van szükség, és Kecskemét ne legyen csatatér.
Khm... sajátosan fideszes demokráciafelfogás ez, hogy ugyanis az ellenzék lehetőleg ne viselkedjen ellenzékként, azaz ne politizáljon, mert a nyugalom az mindennél fontosabb - innen már csak egy lépés az, hogy egyáltalán ne is legyenek jövőre választások, elvégre a járványhelyzet, a GDP-arányos átoltottság, valamint a Paks2 beruházás vécékefe-beszerzései ezt még nem teszik indokolttá. Majd talán később, mondjuk 2023-ban, 24-ben vagy máskor, amikorra már minden élet visszatér szokásos medrébe, és mindenki nyugodtan szavazhat a fideszkádéenpére.

Én mondjuk már bármit kinézek ártunk és ormányunkból, akár azt is, hogy elnapolják a választásokat, ha (hogy is szokta mondani a felcsúti?) "úgy állnak a számok", rég túl vagyunk az olyan narratívákon, hogy "neeem, ezt már biztos nem merik megcsinálni". Mert de, meg mernek tenni bármit, műfajuk régóta a politikai jackass, és meg is tesznek bármit, ami eminens hatalmi érdekük, pláne hogy a következményeket amúgy sem kell viselniük.
 Arra tartják a népet.

A kecskeméti polgármester szájával a Párt szól, legfeljebb mások nem tolják ennyire a képünkbe, hogy a maguk részéről jól ellenének egy kellemesen langyos, egypárti kvázi-diktatúrában. Ahol nem kampányol folyton az a hülye ellenzék, aki csak a nyugalom megzavarására alkalmas.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése