2024. március 24., vasárnap

A frizura-gate

A nagyobb hírportáloknál (és az origónál, akik ugye nem hírekben utaznak) bevett gyakorlat, hogy egy-egy cikk végén mindig van nyolc-tizenkét javasolt másik cikk, hogy random módon-e, vagy direkt ezeket akarják promózni, esetleg csak a Nagy Szent Algoritmus szeszélye az egész, azt tudja fene, de nem is érdekes. Viszont feltűnő, hogy jellemzően a legbulvárabb vagy a legpropagandább cuccokat tolják az arcomba, kivéve a tudományos rovatokat, ahol azért főleg a tudományosakat.

De  ha nem elég tudományos, akkor jöhet bármi. Délelőtt épp olvastam valamit, talán az Indexen az internetes csalásokról (amiből kiderült, hogy az internet fele pornó, a maradék meg egyenlően oszlik el a hülye videók, a politikai gyalázkodás, meg a bankszámlánkra utazó csalók között), és alatt rögtön elsőként ezt ajánlotta a portál, valami csajos aloldaláról:

Ördög Nóra frizuraváltása az egész országot meglepte: a férje véleménye se érdekelte

Érdekes módon nem kattintottam rá, bármennyire is ajánlgatták, minimum két okból. Egyrészt csak halvány segédfogalmam van arról, ki a nyavalya az Ördögék Nórája, asszem valami kertévés, műsorban bájolgó, NB1/B-s celebféle, de nyilván azon a csatornán (meg alcsatornáin)) nyomul, amiket nem nézek. Nem csak elvi okokból, hanem egyszerűen féltem a maradék mentális egészségemet. Másrészt meg engem nem érdekel a frizurája,  férje véleménye meg pláne nem (főleg mert nem tudom, az ki lehet, biztos valami másik alsóközép-celeb), szóval ez utóbbiban azért van valami közös bennem meg Nórában. De gondolom ő ismeri a férjét, és így nem érdekli a véleménye, ami viszont egy markáns különbség kettőnk között.

Viszont megint kiderült, hogy nem tartozom az országhoz. Eddig csak a Dagadt beszédeiből derült ki, hogy mivel számomra nem az a létezés csúcsa, hogy magyarnak születni, nem is tartozom ide, de ez egy másik front. Hisz ha nem lepett meg ÖN önfrizuraváltása, akkor biztosan valahol máshol élek. 

Lehet, hogy Somogy megyét időközben elcsatolták, és én igazából Észak-Horvátországban lakok, csak ugye EU meg schengeni övezet, úgyhogy nem tűnt fel, boltban meg régen fizettem készpénzzel, így nem vettem észre, hogy euróban számolják az árakat. (Utólag belegondolva, akkor már értem, hogy miért volt olyan feltűnően olcsó a müzliszelet, és ehhez képest miért ürült le kurva gyorsan a bankszámlám.)
De mindegy is, a lényeg, hogy végre megvilágosodtam, megyek Zágrábba intézni az új állampolgárságom, hála a Nóra frizuraváltásának, ami az egész országot meglepte. Az egész szomszéd országot.

Rákerestem, ő az, csak nem tudom ez melyik
frizurája... (youtube.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése