2024. március 31., vasárnap

Русский мир

Az oroszok a Kreml-ben azt mondják, hogy az ukránok miatt nincsenek béketárgyalások. Mondjuk lehet, hogy ezt a moszkvai kávézókban üldögélő oroszok nem pont így gondolják, de nekik kuss van, vagy elviszi őket a KGB utódpártja. Egyébként meg ja, Vlagyimir Vlagyimirovicsban és udvartartásában akkora a békevágy, hogy rajtuk aztán nem múlik.  Direkt azért rohanták le a szomszéd országot, és folytatnak több mint két éve egy mocskos háborút, hogy aztán végre békét köthessenek. Elvégre békét kötni csak háborúban lehet, szóval az elemi logikai is azt diktálja, hogy előbb rakétázunk, tankokkal gázolunk át mindenféléken, sunyiban népirtunk, és aztán széles gesztusokkal elkezdjük óhajtani a békét.

Tárgyalni persze csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdekes, azaz nem kell szóba állni az eleve náci (valamint gengszter, elmebeteg és biztos forrásból buzi) ukrán elnökkel. Egyrészt mert neki eleve megmondták a Tel-Avivi Wall Streeten, a CIA ügynökei,, hogy nem tárgyalhat a galamblelkű orosz diktátorral, elvégre mindig is háborúzni akart. Igazából ő robbantotta ki, hisz elmebeteg, ami azonban nála nem enyhítő körülmény, mert rossz irányba az. Nyugat felé nézve.

A Kreml nagykutyái ráadásul a béketárgyalásokat is úgy képzelik, hogy ők diktálják majd a feltételeket, ez egy komoly nemzetközi konfliktus, szóval ne akarjon itt beleugatni az ENSZ, az EU vagy a római pápa. Utóbbival (nem ezzel a mostanival, egy korábbi reinkarnációjával ) kapcsolatban anno Sztálin jegyezte meg, hogy azt dumál, amit csak akar (mondjuk Joszif Visszarionovics is, ha már a szovjet-orosz parlament az a Duma), no de hány hadosztálya is van a Vatikánnak?

És manapság is valahogy így képzelik a béketárgyalásokat, az erő pozíciójából. A szóvivőjük is azt mondja, hogy „számunkra nem elfogadhatók az olyan szabályok, amiket be kell tartanunk, és amelyeket valaki más fog kidolgozni“, amit persze úgy ért, hogy ők szeretnék magukra írni a szabályokat.
Ez utóbbi kurva ismerős, az itthoni önkényuralom is pont e logika alapján működik. Honnan tanulhatták? (Nem, nem onnan, ez a felcsútista elitnél belülről fakad.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése