2024. március 20., szerda

Süsü a sáska

Elnézve a március tizenötödikei videókat, amikben mindenféle portálok a mindenféle utca emberét szólaltatták meg, főleg persze, ha kormányhitű volt az illető, levesestányérnyi kokárdával és/vagy talpig zöld-fehér pirosban (tényleg láttam ilyet, de az illető biztos Garibaldira gondolt, akár nem is teljesen indokolatlanul).
Mert hát abban volt a kattintás faktor, hogy a militáns hívekben hogyan baszódott föl az ideg, vagy épp hogyan próbálták igen polgári hangnemben, csak rém ostobán magyarázni a (számomra már) magyarázhatatlant.

Ilyesmikre gondolok:


Van efféléből még bőven, ha valakinek elfogyott a kávéja (mint nekem), de  vérnyomása nem feltétlen akar feljönni a pincéből. De persze lehet simán röhögni is azon, ahogy a harcinéni meg a délelőtt már bebaszva ordibáló wannabe-forradalmár épp agyvérzés közeli állapotba hergelik magukat, miközben persze szánalmasak is, kettő az egyben, az összekötő elem pedig nem lehet más, mint a haraggá transzformált sötét butaság.

Az különösen emelkedett pillanat, mikor a Puzsérnak meg sem kell szólalni ahhoz, hogy meg akarják lincselni, mondván hogy volt pofája odamenni, meg takarodjon, meg hogy volt pofája odamenni, akkor is ha ez utóbbi volt már. De a vértolulásos felcsútisták elvétették a lépést, ők valamiért az gondolták a központi állami (!) megemlékezésről, hogy az valami pártgyűlés és/vagy tüntetés, pedig.

Aki állampolgár, az eleve hivatalos lehet egy ilyen dzsemborira, és most tekintsünk el attól, hogy kurva unalmas, sablonos fos az egész, a Dagadt beszédével együtt is, sőt az által különösen. Persze épp a felcsúti döbrögi ünnepi beszédnek álcázott széljobbos, populista hőbörgése okán gondolhatták a kormányhitű mozgalmárok, hogy ők nem egy ünnepségre jöttek, még csak nem is egy forradalomról hangosan megemlékezni, hanem egyenesen a polgárháborúba, ahol az a harc lesz a végső, mert utána még kocsmázni is kell (a verekedés opcionális), játszik a Fradi vagy akciós a kenőmájas az Aldiban. Hát nem kifejezetten elmebajnokok, süsü alakok javarészt, de csak alkalom kell, és kirajzanak, mint a sáskák.

Szóval ha a Felcsútok Géniusza huszonéve érez folyton puskaporszagot, akkor túl azon, hogy vizsgáltassa már ki magát végre, néha maradhatna csöndben is. Engem például tényleg nem zavarna, ha nem akarná folyton valami polgárháborús pszichózisba hergelni a szektáját...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése