2024. március 5., kedd

Romlott püspökfalat

A Balog Zoltán nevű, reformált püspök foglalkozású morális vákuum arról delirált a minap, hogy a kereszténység lényege nem az, hogy ki miért vétkezett, hanem a megbocsájtás. Érdekes, ő mint a felcsútista szekta tagja (azt nem tudom, ott is pispek-e), valahogy nem gyakorolta ezt mondjuk a Gyurcsánnyal szemben, 2006-óta a Fletó a Sátán földi helytartója ( Luci Feri, ugyebár), miközben Soros Gyuri Bá' maga a Sátán nyilván.

Ám ha Balog páter maga tesz valami morálisan vállalhatatlant, akkor előjön belőle a képmutató szentfazék, aki nem kér bocsánatot, csak elvárja, hogy megbocsássanak neki, mer' neki az jár, hisz akkora szájkeresztyén, mint  ide Makó Jeruzsálemtől.

És amikor számon kérik rajta a sok kis aljasságát, akkor elkezd sipákolni, hogy itten kérem az ő egyházát támadják. Pedig nem, En bloc a Református Egyházzal persze vannak gondok, például, hogy a római kaotikusokkal együtt gyakorlatilag az állam alá rendelték magukat, hogy Ártunk és Ormányunkhoz vannak bekötve, mint a beton. Ám ezzel együtt sem Balog bácsi egyházát támadják, hanem őt magát, és jó lenne ha feltűnne neki, ő árt a legjobban a saját felekezetének. És már nem ő a főfőnök, mert ugye sértődött pofával lemondott a lelkészi elnökségről, de a püspökfalatságot azért megtartja, mert mindenek van határa!

Bírom amikor ezek nagy hatalommal és kis erkölcsiséggel megvert alakok, ha lebuknak valami mocskos üggyel, először kussolnak, hátha elül a vihar, aztán ha nem, rögtön áldozati pózba vágják magukat. Ebben a tekintetben BZ a jelenlegi rezsim esszenciája, képmutató, sértődött, arrogáns vagy rejtőzködő, ahogy a pillanat  megkívánja. Mostanra már jól látszik, hogy neki sem elvei vannak, pusztán érdekei.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése