2024. március 19., kedd

A zöldre hányt

Hogy kicsoda Banksy, arról még mindig többet lehet tudni, mint hogy milyen állat volt Pom-Pom az emlékezete rajzfilmsorozatban, mert bár néha olyannak érezhető, mint papucs orrán pamutbojt, de legalább nem kitalált karakter (avagy nem teljesen), például tudni róla, hogy eredetileg bristoli, sőt akár azt is, mikor született, de napra pontosan ám!

Ezzel együtt hivatalosan soha senki nem erősítette meg, hogy a jeles street-art művész (azaz utcaművészet-művész) igazából Robin Gunnigham, no nem minta tudnám, hogy az ki a rák lehet. Gondolom valami képzőművész, az ilyenek meg eleve gyanúsak, náluk csak a filmrendezők sötétebb alakok, de rajta kívül még legalább ketten-hárman tagadták már le, hogy ők lennének Banksy. Persze lehet, hogy nem is ők azok külön-külön, a legújabb összeesküvés-elméletem szerint mindannyian Bansy, ez egy afféle kollektív identitás, mint a medvedisznóember, vagy mondjuk az pont nem.

És az egész csak úgy került a csizma az asztalra, hogy valahol Észak-Londonban megjelent a legújabb műalkotása egy tűzfalon. Valójában zöld paca egy  tőről, pontosabban tövig metszett fa mögött, mintha lenne lombja, de ezt legalább nem lehet olyan könnyen ellopni, mert vinni kéne a tűzfallal együtt a fát is...

hvg.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése