2024. március 31., vasárnap

B-oldali kliptelenség

Már egy ideje mondhatni kedvelem a Kozmosz együttest. Itt a mondhatni azt jelenti, hogy némileg, azaz hogy hellyel-közzel, de ezt az új számukat, amit nem linekelek be, inkább közzel. 
Az úgy volt tisztelt bíróság, hogy gyanútlanul rámentem a hávégé ponthura, hátha az ünnepnap ellenére történtek dolgok a világban, meg nálunk (szörnyű gyanúm szerint már csak részben vagyunk a világ része), de semmi, az angol királyi család még mindig rákos, Párt elitje még mindig lopva hazudozik (nem úgy, hogy titokban a tiktokon, hanem hogy lopás, közben is szövegel, hogy te meg buzi vagy és vered a fa... izé, nejed!), a költségvetés össze van omolva, pedig volt majdnem egy hete talpra állni a hülyéjének, valamint Putyin még mindig azt játssza, hogy a rendszere ellenfeleit külföldön is megöleti, biztos, ami biztos.

Szóval semmi különös nem történt a hosszú hétvége első félidejében, plusz ma délelőtt, legalább is semmi, ami elérné a hávégé ingerküszöbét. Így aztán a Kozmosz új "kilpje" is felfért a címoldalra, de minek? Azt még elviselem, hogy nem kilp, mert az, hogy egy stúdióban, fehér háttér előtt előadják a műalkotást, és ezt több kameraállásból felveszik, az nem klip, az kábé annyira kreatív, mint a vegetás zsíros kenyér a gasztronómia frontján, és kábé annyira olcsó is. Vagyis úgy közepesen, tekintettel a vegeta árára, meg ugye a zsír.
Maga a szám (De én nem) amúgy nem sokat ér, két és fél percnyi Tankcsapda B-oldal, a Tankcsapda leszálló ágából, ahol már vagy tíz éve vannak, szóval olyan kellemetlenül semmilyen, Ezerszer hallott sztenderd darálás, minden áron szellemesnek szánt rímek, brrr... (De tényleg a Tankcsapda mára már csak simán kínos, kicsit szánalmas, de hát nem lehet mindenki AC/DC, hogy változó fellásokban bár, de több mint ötven éve léteznek, és negyvenpár éve játszák centire ugyanazt a zenét, ami esszenciálisan három-négy dal a végtelenbe variálva, azt' valahogy mégis működik. Vagy ott volt a Ramones, csak a miheztartás végett, na a  Tankoló Csapdának ez nem megy.)

Az viszont vicces volt, hogy úgy harangozták be a "klipet", hogy csak itt, csak nálunk, a hávégé olvasó láthatják először! És beszúrnak egy jutyúb videót, bazmeg! Csak náluk, meg először, igen, persze, gyógyszered bevetted? Hajad is már milyen!
De hát ez van, lassan leszokom a hávégéről, egyrészt mert érdeklődésemhez és ízlésemhez képest kezd sok lenni benne a bulvár, meg az unalmas fingreszelés, másrészt pedig az érdemi cikkek szép lassan átcsúsznak a fizetős zónába, a paywall mögé, én meg nem fizetek érte. Mert extrém csóró vagyok, de ha telne rá, szerintem akkor sem adnék nekik pénzt. Mert az egy baromság, hogy nekik sokba' van a tartalom előállítása, én meg ingyen kapom, nagyjából tízezer havonta a Digi, amiben van tévé is meg vonalas telefon, de attól a net még nincs ingyen. Plusz a hávégén van talán a legtöbb hirdetés, amiket folyamatosan tol a képembe, és akkor még fizessek is.? Nonszensz.

Nade, ha már a Kozmosszal kezdtem (Az Élet a Világmindenség meg Minden), azért vannak jó számaik, úgyhogy inkább azokból egyet, ha már nemrég volt a  Greta Thunberg is:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése