2023. december 3., vasárnap

A 'feltartott középső ujj'- analógia

A fodbal mint olyan, változatlanul hidegen hagy, ez arra is jó, hogy nem tesz hidegre ha kikap a csapat, a mindegy melyik, ha már nem szurkolok drukkolni egyiknek se. Amúgy ha picit is érdekelne ez a jobbára műfüvön labdakergetés, Arsenal-szurker lennék, tanán Nick Hornby önéletrajzi ihletésű, Fociláz című regénye miatt, meg egyszer-kétszer próbálkoztam a FIFA-videójátékokkal, olyankor az Arsenallal voltam, de csak mert ábécésorrendben dobta fel a gép a választható csapatokat. Nekem meg mindegy volt, melyikkel verem meg az MTK-t, szigorúan  rookie-módban, de úgy, hogy a szabályokról sem volt halvány segédfogalmam sem. Plusz el is untam elég hamar, hát igen, ha nézni se nagyon bírja az ember a bármilyen sportot, akkor már nem sokat segít, ha részt is vehet benne virtuálisan. Attól még rém unalmas marad, csak némi stresszel keverve, amitől viszont nem lesz jobb.

Én csak hírportálok címoldalairól értesülök fodbalhoz kapcsolódó hírekről, így tudtam meg hogy a válogatott kijutott az EB-re (és nem "kijutottunk", mint azt egyes hülyék hangsúlyozzák, mert én aztán nem, nálam indokolatlan a többes szám első személy, mint legtöbbünknél), és most meg azt láttam olvasni, hogy valaki meghekkelte a sorsolást. Ahol azt sorsolták össze, hogy ki lesz egy csoportban a ki mással, pontosabban másokkal, nem mintha érteném ennek a történelmi valamint geopolitikai jelentőségét. De a lényeg amúgy is a hekkelés.

Mert valami jutyúber foglalkozású influenszer, egy sima mobil segítségével, egy rendes pornófilmből kivágott, elnyújtott orgazmus-hangot kevert az aktusok alá, amikor híres fodbalisták húzták ki a cetliket valami aranyhal-gömbakváriumból.
Na, ez már egy rendes sporthír, ez már olyan, hogy még én is rákattintok, mert a fodbal nem érdekel, a pornó csak mérsékelten, de a kettőből még lehet valami érdekes crossover, ami persze nem lett, csak egy amolyan óvodás, kaki-pisi-fing, pontosabban fütyi-punci poén, de ez is valami.

Elvégre az európai fodbalszövetség, hasonlóan sok már nemzeti és nemzetközi sportszövetséghez, közepesen tehetségtelen, ám mohó gazemberek játszótere, a korrupció üzemszerű melegágya, azaz megérdemelték, sőt ez csak a minimum alázás, ami kijárt. És ha már melegágy, illetve egyébként is basszák meg, kézenfekvő volt a pornó, hisz egy konkrét baszás hangeffektjei mégis csak plasztikusabban és közvetlenebbül jelezhetnek valamiféle nemtetszést, mint egy feltartott középső ujj.

Na, itt egy komolyabb crossover, valami német csapattal...
(thetimes.co.uk)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése