2023. december 1., péntek

Hősies csoda

HŐSIES KÜZDELEMBEN SZÜLETETT MEG A FRADI LEGÚJABB FOCICSODÁJA - kiabálja címlapon a zorigó, már ha a csupa nagybetű írásban kiabálásnak minősül, de nyilván. Ugyanakkor a forma mellett remek a mondanivaló is. Ha bármilyen magyar fodbalista csapat nyer egy meccset, legyen akár a válogatott, akár a fradiváros, az maga a csoda, amit persze csak hősies küzdelemml lehet elérni.

Ezek a kormányhitű arcok ott, tényleg ennyire nem tisztelik a Felcsútok Géniuszának kedvenc labdakergetős játékát? Jön a külföldi játékosokkal, és állami pénzzel kitömött klubcsapat (amit, minő véletlen, a Párt pártigazgatója(?) igazgat), és megveri a Csukaricski nevű, méltán világnem hírű gárdát, és ez már a csoda kategóriája? Nooormális? Hisz az lenne az alap, hogy a nemzeti kincs fradi megy és győz, ha véletlenül, mondjuk a Háttérhatalom miatt mégse, akkor majd jön a kemény mag, és idegenben lebont egy komplett belvárost, igen hősies harcban persze.

Ez így veszélyes! Rombolja az aranylábú fijúk morálját, ami analóg azzal, mikor a válogatott az EB-re ugyebár. Mert ha egy harmincpár országot tartalmazó kontinens 24 csapatos bajnokságába kijut egy válogatott, az nem csoda, hisz staisztikailag nehezebb nem bekerülni.

Amúgy magamon is csodálkozom, honnan tudok én ennyit a fodbalügyekről, miközben a gugli a barátom, és bár meccseket soha nem nézek, de a híreket a csak a képembe tolják a főállásban túlteljesítő portálok, akik addig spannolják magukat ezzel a „mekkora csoda“ dumával, míg maguk esnek bele a visszafelé elsülésbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése