2023. december 2., szombat

Elsőnapi csaknem tél

Máma esett az első hó itt mifelénk, mintegy húsz percen át, de nyomot azt külön nem hagyott, mert a flaszter még vizes volt a korábbi esőtől, a havazás meg hamar megunta az esővel és a plusz néhány fokkal folytatott egyenlőtlen küzdelmet, és elhaladt. Miközben könnyen lehet, hogy így december elején már túl is estünk a tél egy jelentős részén, hisz a legutóbbi hasonló nevű évszak is elég rövidre sikerült, ha jól tévedek, egy szerdai napra esett.

Ami ilyenkor vicces szokott lenni az annyi, hogy a helyi közútfenn tartótisztjei (vagy hogy hívják a narancssárga teherautókkal támadó céget) a legcsekélyebb, és eleve reménytelen jövőjű hószállingózás esetén a város útjaira küldik a kotróautókat, akik aztán hófoltokra vadászva cirkálnak egy darabig, majd hazamennek. De ez a mai hó még nem érte el senki illetékes ingerküszöbét, gondolom mire a délutáni tévés/netes agyrohasztás után, de még vacsora előtt kinéztek az ablakon, már nyoma sem volt az egésznek.

Szóval annyit lehet tudni, hogy ez a tél részben már biztosan szombatra esik, hogy lesznek-e még további feliratkozók, az attól függ, a hó hogyan esik. Már ha egyáltalán.

Miközben pedig - vettem észre kora esti netes agyrohasztásom közben - nem is foglalkozik senki az igazán fontos dolgokkal, hogy például ma van Britney Spears születésnapja, holnap meg Ozzy Osbourne-é lesz. És én meg nem tudom, melyiküket unom jobban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése