2023. december 4., hétfő

Ülve inni vagy élni?

Keveset iszol és sokat ülsz? Baj lehet belőle! - olvasom. Jajj nekem, immár biztosan közel a vég. Különösen, mióta nem iszok, pontosabban csak vizet, teát, néha tejet, de valahogy az alkoholos, a cukros meg a szénszavas cuccok, illetve ezek kombinációi kikopnak az ittlétemből. Szóval a kettőből egy már megvan, és úgy tűnik, ez baj, pont mint az ócska viccben, hogy olyan rosszul nézel ki, iszol te rendesen?

De ülni még nem ültem soha, a bűnözés az egyik szenvedélybetegség, amit eddig még nem próbáltam, és szerintem már nem is fogom, elvégre szorongok én egy átlagos hétköznaptól is eleget, pláne ha mennem kell valahová, intézni valamit, vagy találkozni valami nem elég közeli ismerőssel. Például az orvoshoz menés betesz a hipochondriámnak, ha mellém ül egy idegen a buszon, felpörög a szociális fóbiám, kényszeresen jópofáskodni kezdek, ha egy idegennel kell telefonom beszélnem (főleg ha én hívom), vagy épp egy állásinterjún, viszont ha már kommunikálni kezdek, nem tudom időben leállítani magam. Mind elég stresszes helyzet, úgyhogy mondjuk a bankrablás szóba sem jöhet, már a cél megközelítésekor beütne az első pánikroham, a sikkasztáshoz kéne valami, ahonnan, de akkor meg napokig nem aludnék, és a kukásautóban is rendőröket látnék, akik biztos értem jönnek Egy sima utcai markecoláshoz meg eleve gyáva vagyok, plusz ha eddig még sohasem verekedtem, gyerekként sem, akkor nem most fogom elkezdeni. Pedig egyesek szerint egy bunyó az pont jó a generalizált szorongásra, igazán felszabadító élmény, de szerintem meg aki ilyen súlyosan ostoba, az először saját magát veresse pofán valami fuxos-kigyúrt, középfajú kocsmatöltelékkel, csak hogy jobban legyen hirtelen.

Szóval per pillanat egy-egy, azaz még nincs nagy baj, csak valami közepesen átmeneti, igazán rossz az éppen a kóterban rohadó sitteseknek lehet, mert ők ott ülnek, ahol viszont egyáltalán nem ihatnak. Miközben meg ha valaki épp a tízéves fegyházbüntetését morzsolgatja, azt pont felesleges figyelmeztetni, hogy nagy baj lehet vele, szerintem már észrevette magától is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése