2023. december 6., szerda

Pá-pá, pápa!

Jön vagy jött a Mikulás (szül. Szent Miklós, Kr.u. 270,  anyja neve: Szentné Takaros Rozália), aki a Télapó közeli munkatársa, csak nem az Északi-sarkon lakik, hisz a mai Törökországban hagyta el a szülőcsatornát, úgyhogy ő a mediterrán régió felelőse, ohne rénszarvas. A Mikulás igazi besurranó jótevő, ebben közös a télapóval, csak ő nem vesződik kéményekkel, ami viszont nem logikus. Mert az ő éghajlatán úgysem fűtenek be túl sokszor a kandalló kemencébe (bár nem tudom, hogyan kell kandallani, ait egy kandalló csinál), szóval nagyjából veszélytelen a kéményen át ereszkedni, ellenben  a Télapó jár például Alaszkába is, ahol meg nagyon ftüzelnek, szóval pont ott jobb lenne az ablakon át csizmaszárba csempészni a virgács alakú szaloncukrot, már ha Alaszkában főznek ilyesmit roston, egyáltalán.

Közbe' meg valahogy elém kerültek még nyári hírek, a cápa... izé pápalátogatásról, ami Ártunk és Ormányunk példátlan nemzetközi sikere volt klerikál-diplomáciai vonalon, valamint a közélet végletes eltótgabisításában. És jó is, hogy Pápai Ferenc papatya nyáron jött, mert télen úgyis a Mikulapó meg Télulás az ügyeletes, így meg jutott valami a melegebb időkre is, persze a nem úgy melegebbekre.

De tényleg, én már várom, mikor fogja a Felcsútok Géniusza a maga páratlanul autokratív működési tehetségének betudni, hogy egyáltalán van még karácsony erre is kanyarodik Szantaklóz, aki a Télapó amerikaiul. (Amúgy tényleg a karmelita döbrögi miatt van Karácsony, hisz az nagybetűvel már főpolgármester, aki igazából csak azért az, mert a fűvárosban még elég erős a dafke-faktor, szóval bárki, csak ezek ne.)

A kereszténység védőbástyáiként a tízparancsolatot (is) lehányó felcsútistáknak tulajdonképpen jól is jött a pápa, pontosabban jöhetett volna, de végül még az ő hatására sem tértek meg. Pedig más értelme magyarázat nincs arra, miért jött ide már kétszer is a fehér ruhás, szoknyás agglegény.

Ja, és az egész eredetileg erről jutott eszembe:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése