2023. december 5., kedd

Reggeli előtt, spórolás vagy fogyókúra esetére

Tegnap este, szerencsére már vacsora után botlottam bele egy telexes cikkbe, a kínai disznóvécéről. Aminek az volt a lényege, hogy a régi kínaiak gyakran egybeépítették a latrinát a disznóóllal, így ami kijött a parasztból, az egyből mehetett is a disznóba, mert azok (állítólag) különösen kedvelték a friss emberi szart. Igazából nem tudom, hogy ez minden disznóra igaz-e, vagy csak Ázsiában ennyire perverz állatok a sertések, akik nem veszik sértésnek ha az emberek szarral gurigáznak, feltéve hogy feléjük.

telex.hu

A disznóvécé-ól bizonyos értelemben az általános iskola alsó tagozatának menzájára emlékeztet, amennyiben ott is szar volt a kaja (a család felsőben már át is igazolt engem a közeli étterem előfizetéses menüjéhez), de az "egy üres zsömle, két deci sovány tej" tízórai után már voltam annyira éhes ebédidőre, hogy rendszerint azért befaltam. pedig már a konyhásnénik látványa képes volt elvenni sokak étvágyát.

Ugyanakkor a régi kínai parasztok már megelőlegezték például az űrhajósok fogyasztási szokásait. hiszen egy űrállomáson eleve nagyon korlátos erőforrás a tiszta víz, így minden újra kell hasznosítani. A pisit is vízzé alakítják vissza, kivonva belőle amitől nem finom, így aztán,  legalább is részben, a sajátjukat isszák vissza a derék asztronauták. De még a szarból is kivonják a víztartalmat, úgyhogy egy űrhajós egyszerre a paraszt és a disznó, a maga 21. századi, posztmodern disznóvécéjében.

De jobban belegondolva, a kínai parasztok is ezt művelték, és szintén csupán egy közbeékelt lépéssel, csak esetükben ez nem valami tisztítórendszer volt, hanem maga a disznó. Mert a gazda evett valamit, odakulázott a disznónak, az megette, de később meg őt a gazda rizzsel és bambuszrüggyel. A saját és szerettei szarával hízlalt disznót ette az összes családtag! Melyhez utólag is jó étvágyat kívánok!


p.s. Vannak persze komoly indiai jógik, akik nem pepecselnek mindenféle kémiai tisztító eljárásokkal (amúgy is csak a mantrák félisteni erejében bíznak), simán megisszák a saját vizeletüket, mert az jó szinte bármilyen gyomorbántalomra. De amire véletlenül nem, arra bevethető a tehénvizelet, ami eleve tiszta, és a disznóvécé viszonylatában patika tisztaságú, mert a tehenek nemhogy emberszart nem esznek, de igazából csak növényeket, úgyhogy lehetséges, kérődzeni is csak azért szoktak, hogy azért meglegyen nekik is a gusztustalansági együtthatójuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése