2023. december 13., szerda

Rakétaháborús világtámadás

Helló mindenkinek, hogy telik a világháború? Számolja még valaki, hányadik? Én csak kapkodom a fejemet, most épp azért fog kitörni már tegnapelőtt, mert egy norvég hajót megtámadtak. És a norvégok már viking koruktól, azaz jó régóta arról híresek, hogy ők a világ legharconább marcosai... izé, akik mindenkit szétharcangolnak a marcokban, szóval velük aztán nem érdemes kekeckedni. 

Hisz köztudott, hogy a skandinávoknak három alapvető hobbija van: szeretik a hideget, főleg sötétben, ritkábban piálnak, mint a mediterránok, de akkor sokkal többet, és már több világháborút is kirobbantottak, csak a Hátérhatalom ezt direkt kihúzatta a törikönyvekből. Ja és a finnek életvitelszerűen szaunáznak, de vodkát az egyéb skandinávok is párolnak, legfeljebb sörből.

Szóval közel a világháború, mint minden páratlan napon, kivéve ha az épp páros napra esik, mert akkor is. És ez annál is biztosabb, mert ehhez a mindjárt világháborúhoz pont nincs köze az ukránoknak, az izraeli oroszoknak vagy a gázai túszdrámának, hanem valami dél-jemeni lázadók birtokolta területről rakétáztak meg egy nem született norvég, de olyan zászló alatt közlekedő tankhajót. És pont ilyen esetek miatt tör ki az az évi rengeteg világháború, amik miatt nem is értem, hogy vagyok még életben, hogy van életben bárki a környéken, bár tegnap hazafelé gyanús volt, hogy a buszsofőr egy zombi. Persze lehet, hogy azóta neki már elmúlt.

Jemen amúgy problémás egy hely, az ország gyakorlatilag kettő, van a Jemeni Köztársaság, meg a másik, ezt hívják jobb híján Dél-Jemennek,. A 2in1 ország meg épp második polgárháborúját éli az utóbbi években, ahol a lázadók azért lázadnak, hogy legyen mindenki által elismerten kettéosztott az cucc, mint ahogy már  gyarmati korszak után, de még 1990 előtt volt. Egyszerű, nem? Már várom mikor szervezi meg valaki újra a németeknél Vörös Hadsereg Frakciót, hogy legyen megint NDK meg NSZK. Persze az veszélyesebb lenne a jemeni helyzetnél is, mert a németeknek tényleg van rutinjuk világháborúk előállításában, de a jemeniek meg motiváltabbak, ők ezzel felkerülhetnének a térképre, és nem csak mint az egyik legnyomorultabb, legszegényeb arab ország.

De hogy jemeni huti (vagy huszi, nincs konszenzus a helyes átírásban) lázadók pont a norvégokkal baszakodnak, az furcsa, biztos nem halottak még a vikingekről, és hülyén röhögnének azon, hogy Szőrősnadrágú Harald. Miközben még nem is hallottak Mocskosfing Eystein-ről, vagy Vajfaszú Kolbeinn-ről, mert ha halottak volna, azért elgondolkodtak volna, hogy érdemes-e ennyire harciasan önironikus fickók leszármazottaival kezdeni...

hu.pinterest.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése