2023. december 13., szerda

Buta néni meséi

Szili Katalin, nyilván nomen est omen alapon, szeret kis nyilvánosság előtt marhaságokat beszélni. Szeretne ő persze nagy nyilvánosság előtt ökörségeket is, de igazából már alig kíváncsi rá valaki. Egykor a szocialisták (felcsútiul: posztkommunisták) elnökhelyettese, meg a már akkor sem tisztelt hát, lánykori nevén parlament elnöke volt, és láthatóan élete sérelme lett, hogy nem választották meg köztársasági elnöknek.

De ez akkora sebet ejtett rajta, hogy azóta már kádéenpés, és nemlétező pszeudo-pártja langymelegéből szól ki, főleg nemzetstratégiai kérdésekben, azokról úgyse tudja senki, mik is valójában, már azon túl, hogy milyen hülye szó is ez a "nemzetstratégia".

Legújabb agymenése szerint a magyarság immár világnemzet, mert mindenhol vannak magyarok. Ja, van akinek a szülei még az ő elvtársai rendszere elől választották a szabadságot, a már akkor is hanyatló nyugaton, az újabb generációk meg szintén az ő nertársai kibaszottul illiberális rendszerétől kaptak kiütést, egészen Amszterdamig vagy Birminghamig. És persze van abban a valami, amit a pártvezér és kancellár főtanácsadójaként kiszökken a néni fogainak kerítésén, hogy ugyanis a világ magyarsága Trianon óta nem látott módon él együtt. (Jó, én nem tudom pontosan, mekkora is a versailles-i Kis-Trianon palota, de az a bizonyos, agyonhivatkozott magyarság (amibe én a felcsútisták definíciója szerint nyilván nem férek bele) nem lehetett 1920-ban sem olyan kurva kicsi, hogy befért volna egy palotába együtt lenni. Persze biztos szimbolikusan értette, konkrétumokat húsz éve nem képes kinyögni, de hát már vezető politikus korában is közhelyes lózungokra gyúrt.

Szóval lehet, hogy a együtt van a magyarság, Bécstől Torontóig, főleg online, meg részben ez által kulturálisan, de Szili néni arra már nem gondol, hogy ez maga a globalizáció egy fontos fejezete. Amit meg ugye utálni kell, ráadásul a külföldi magyarok (a Trianon-sérült határon túli, de határközeiket kivéve) jelentős százalékban migránsok, ami felcsútistául akkor a szitokszó ma már, mint a pedofil buzi.
Persze itt is van menekülőútvonal, köszönhetően az akkugyár-építő filippínóknak és bangladesieknek, hogy ugyanis ők vendégmunkások. Márpedig vendégmunkás a háznál örömmunkás a háznál!

Szóval az lehet innentől, hogy a nyugatra szakadt magyarok  vendégmunkások, de csak ha Londonból is Nerisztánért lelkesednek, egyéb esetekben meg maradnak a hazát eláruló (e)migránsok. pont mint a régi viccben, hogy alkoholista az, aki annyit iszik mint mi, csak nem szeretjük. (Bár asszem, ez volt már...)

És ha a magyar világnemzet, akkor bármilyen sport magyar bajnoka egyúttal világbajnok is, a magyar infláció nem egyszerűen Európa-, de világrekorder, a Brüsszel ellen vívott harcuk meg világháború. Hát, nem tudom kinek tetszene az utóbbi következtetés, pedig logikus, egy világnemzet nem vívhat holmi helyi háborúkat, mert ha bárhol tankokkal mozdul, az egész világ vele mozdul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése