2023. december 17., vasárnap

Áthágási engedély

„Szeretném megerősíteni, hogy a Mikulás december 24-én és 25-én engedélyt kap az ír légtérbe való belépésre és a határaink átlépésére” 
Ezt nyilatkozta nagyon hivatalosan az ír miniszterelnök. Jó, mondjuk az amerikai légierő is szokott Szantaklóz-szpottingot tartani karácsonykor, az északi sarkkör környékén, de legalább röhögnek közben. Meg gondolom szolgálatban nem isznak.

Az írek viszont a közhiedelem szerint isznak, így nem csoda, hogy a mini szterelnökük a Légügyi Hatóságnak, a Mezőgazdasági Minisztériumnak és az adóügyi biztosoknak mond köszönetet a gördülékeny bürokráciáért. Mert egy légierő még megteheti, hogy poénkodik, de egy politikus inkább ne, az olyan szekunder szégyent okoz. Ugyanis egy légierő az konkrétan csinál is valamit, mérhető dolgokat (mint például pont a légtér felügyelete, de egy miniszterelnök, pláne egy mezei képviselő igazából csak azért keres rohadt sokat, hogy nehezebben legyen megvesztegethető. Meg őt nem köti a katonai fegyelem (sőt, semmilyen fegyelem, nézzünk csak körül itthon), szóval nincs mihez képest viccesnek lennie. A táncoló Fletó meg a nótázó felcsúti egyaránt megvetendő, ők - ha már egy cikluson  belül alig-alig számonkérhetők - legalább vegyék komolya a munkájukat.

De az íreknél az is gyanúsan whiskey-szagú (és nem whisky, az a scotch meg a bourbon), hogy a főminiszter mikulásozik, pedig felénk mindenki tudja, hogy a mikulás az hatodikán, legfeljebb ötödikén este a kiscsizmába a csokit, a Télapó meg karácsonykor a fa alá a Legót. Ha már ezt is összekeveri valaki, az egyáltalán ne poénkodjon, vagy legfeljebb a húsvéti nyuszival. Aki meg pirosat tojik a fűbe, ahol ül, szundikál, vagy talán beteg vagy?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése