2021. március 25., csütörtök

3+2 néha több

Egy rádióműsorban hallottam a neten erről a videoklipről, amely eset ugye már önmaga egy járókeretes multimédia-élmény. De a tartalom erős, úgyhogy beszúrom ide, mert szerintem elég kevesen hallgatják a Spirit FM nevű, amúgy nyakig hitgyülis rádiót, pedig meglepő módon vannak jó műsoraik is. 
Nálunk persze FM-en nincs, hisz csak a fővárosban és környékén fogható, online meg nem hallgatom, de egy-egy adásuk időnként szembe jön a jutyúbon. Az Önkényes mérvadó című puzsériáda (P. Róbert hivatásos közéleti felhergelődő és Horváth Oszkár permanens médiavalaki produkciója) meg rendszeresen, lehet hogy fel vagyok iratkozva, nem emlékszem, de lusta vagyok kettőt kattintani érte.

Szóval ennek a műsornak egy nem túl régi adását hallgattam délután, és szembe jött ez a 3+2 paródia, ami tényleg betalált, annak ellenére, hogy a Három Kismalac néven futó "zenés stand-up" (vagy mi...) triótól bármit láttam eddig, az mind elhelyezhető volt a kínos-szánalmas tengelyen. Ócska szóviccek, minimál zene, unszimpatikus fapofák, szóval a szokásos hazai "falunapra, részegeknek jó lesz" kategória.
A 3+2 nevű délvidéki társaság meg eleve emberiség elleni bűnnel terhelt, ha jól rémlik gyerekkoromból, a setét nyolcvanas évekből, velük kezdődött a lagzilajcsiságban és bódigusztiságban kicsúcsosodó, mulatósnak/lakodalmasnak nevezett kulturális terrortámadás.

És ez itt alant pont azért jó, mert több évtized után végre kapnak a pofájukra, végre a helyükre kerülnek, és attól ironikus az egész, hogy nem az. Mert a 3KM (amit Puzséréknak csak 'három kilométer', nyilván ők is lusták voltak kettőt kattintani) nem csinál mást, mint a fogja az eredeti klipet (nosztalgikusan VHS-minőségben), és az eredeti szöveg helyett pontos ritmusban , másodperces pontossággal elénekli, amit épp a képen látunk.
Nem tesznek hozzá semmit, csak fölmutatják, hogy látjátok ez mekkora egy darab szar? Volt már akkor is, és szerencsére van, amit az idő nem szépít meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése