2021. március 8., hétfő

Kimaszkolás

Svájcban népszavazáson döntöttek arról, hogy innentől tilos az arcot eltakaró ruhadarabok viselése, praktikusan a burkáé és a nikábé, bár ezeket így nem nevesítik. (Svájcban amúgy állandóan népszavaznak valamiről,valószínűleg arról is, hogy lehet-e zöld a ketchup?)

Persze lehetne most elmélkedni arról, hogy mi a helyzet itt a vallásszabadsággal, meg általában az emberi jogokkal, hisz egy nyíltan iszlámellenes pártocska kezdeményezte az egészet, de ez már egy többszörösen lejátszott meccs. 
Ami viszont kissé abszurd, az az, hogy egyfelől ezeknek a világjárvány kellős közepén sincs jobb dolguk, másfelől meg pont akkor döntenek arról, hogy hát, az arcot eltakarni csúnya dolog, mikor mindenhol maszkot kell viselni, ami ugye az arc nagy részét eleve takarja. De annyira, hogy az emberek néha meg sem ismerik a régebben látott ismerősöket, ha szembe jönnek az utcán.

Ráadásul mikor ennyire verőfényes napsütés van (amit részemről utálok), akkor magam például eleve bézbólsapkát húzok, és esetleg napszemüveget, úgyhogy az arcomból nagyjából az orrom látszik. Márpedig egy embert csak az egészen elvetemültek tudnak felismerni pusztán az orráról, kivéve haa az illető nem Cyrano vagy Pinokkió.
A sarki kisboltban persze még így is felismernek az eladócsajok, de leginkább a bézbólsapkámról, amiről már megjegyezték, hogy jellegzetes, meg egyáltalán, elég egysíkúan öltözködöm. Szóval ha valaki, aki nagyjából olyan magas mint én, felvenné a sárga kapucnis pulcsimat, a Dallas Cowboys sapkámat, maszkkal és napszemüveggel, annak szó nélkül félretennének a tökmagos kenyérből meg a nemparadicsomos szardíniából, bár nem akarok tippeket adni.

femina.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése