2021. március 26., péntek

Livin' On a Prayer

Történt, hogy Vejkey Imre kormányhitű kádéenpés képviselő (Van, ki e nevet nem ismeri? Ja, szerencsére rengetegen.), úgy is mint a parlamenti imacsoport(!) vezetője felhívást tett közzé. Hogy jövő péntektől, minden péntek reggel hétkor, minden hívő imádkozzon a járvány ellen/ végéért. Ezzel önmagában semmi gond sincs, bár részemről az ész és a tettek erejében kicsit jobban bízom, mint az imáéban, szóval a képviselő úr is tehetne valami konkrétabbat, felhívások közzétételén túl.
Bár a fene tudja, a különféle háborúkban is mennyit imádkoztak a különböző táborokban a fegyvereik győzelméért és a gaz ellenség fájdalmas haláláért, aztán látjuk mi lett a vége. Valakik mindig győztek (biztos ők imádkoztak hatékonyabban), miközben  minden oldalon sokan haltak meg, jobbára fájdalmas módon. Na most az van, hogy vagy nem is volt isteni beavatkozás, és akkor felesleges reggel hétkor a negyvenegyes buszon miatyánkozni, vagy volt, és az Úr tényleg beszállt a buliba, valamelyik oldalon, de egy ilyen isten járványügyi segítségéhez én nem fűznék nagy reményeket. Persze az is lehet, hogy időnként csak a szuronyokat és ágyúkat megáldó tábori papok hallották félre az instrukciókat; imádkozás vagy kiátkozás - igazán hasonlóan hangozhatott abban a nagy csörtetésben.

És jut eszembe, a parlamenti imakommandónál is lehet valami ilyesféle félreértés, elvégre a pro forma minket képviselő képviselők sokkal többet foglalkoznak kiátkozással, mint imádkozással. Hiszen a másik (pláne ha ellenzéki a mocskos férge) eleve hazaáruló, idegen ügynök, eltaposni való csótány (ja nem, azoknak Kossuth-díjat adnak), miközben a felebaráti szeretet valahogy sosem az ülésteremben tör elő a kormánypárti államférfiakból és államnőkből, azt jellemzően a zsírosabb közbeszerzésekről döntő bizottságok zárt üléseire tartogatják.
És tényleg nem baj, ha imádkoznak egyet hetente, egy tényleg gonoszkodó fricskával élve: amíg a négy fal között csinálják, engem nem zavar, csak ne legyen kötelező. Meg ne gondolják azt, hogy ezzel most tényleg tettek is valami alapvetően fontosat, ha már egy államot képtelenek üzemszerűen működtetni.

Így aztán szerintem meg nekem az a véleményem, hogy a nevezett kádéenpés képviselő javaslata egy képmutató faszság. És nem, nem akarok finomabban fogalmazni, kietlen hazánkban a magamfajta kisembernek (igen persze, nem fizikailag vagyok kicsi, hanem az akciórádiuszom elenyésző) nagyjából annyi maradt, hogy a saját blogjában még nyugodtan hőböröghet, legalább is míg ki nem szúrják a birodalmi droidok.

De hát miért is várnánk érdemi cselekvést, javaslatokat, netán jó példával elöl járást valakitől, akinek a pártja nem létezik, pusztán csak látszik, és ennek megfelelően a képviselői is csak imitálják a politikust, hisz nem többek alázatos szolgáknál, a Főnök lába körül. 
Elbasztuk a járványkezelést, világelsők lettünk a lakosságarányos  halálozásban? Arról nem tehetünk, nem mi vagyunk a vírus - vonják meg a vállukat, hogy aztán mégis büszkén kihúzzák magukat - De imádkozunk mindenkiért, minden áldott péntek reggel, ajkunkról ki se fogy a nóta!
De a fizetésük egy részéről már nem mondanának le, mondjuk egy gyerekkórház javára, pedig ez csak szimbolikus gesztus lenne, ám ők a szimbólumokat is csak sajtótájékoztatókon szeretik puffogtatni, de pénzükbe már ne kerüljön, valamint ne kelljen kiszállni érte a szolgálati Audiból.

Nem igazán értem a szociopátiájukat, de azt nagyon is, hogy miért undorodom a politikai szájkeresztényektől. Mert hát az az egész kádéenpé, az igazi keresztények már rég leléptek onnan (ismertem is néhányat), és maradtak ezek kesztyűsbábok, élükön a fővadásszal, aki meg pont az a szint amit megérdemelnek.
A baj csak az, hogy az ország náluk azért többet érdemelne. Sokkal többet.

orultangyal.wordpress.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése