2022. április 29., péntek

A Fehérgalléros-szigetek

Sokan mondják, hogy Ártunk és Ormányunk nem kezd semmit a korrupcióval. Pedig dehogynem, például működteti, igaz, az nem most kezdte, csak folytatja.Ha kell a közpénz, írnak rá törvényt, a tévesen parlamentnek nevezett szavazógépük meg másnap passzolja is tovább a tévesen köztársasági elnöknek nevezett aláírógépüknek, és így minden le lesz papírozva, nincs már semmi látnivaló. Az ellenzék persze hőbörög, meg a Brüsszel is, de utóbbi szintén ellenzék, meg Soros. Meg Gyurcsány, ő az itthon, ami Brüsszelben Soros, ők egy vérből valók vagyunk, de nem a focialista nemzeti rock által  megénekelt módon.

És ha véletlenül nem lehet már utólag, meg ilyen hülye EU-s jogszabályok miatt lepapírozni, akkor el kell titkolni. Elvégre mit tehet egy miniszter arról, ha a felesége bátyja anyukája egyszem lányának a nevén van fél Zala megye, neki az nem rokona. Így vérileg, legalábbis. Az meg aljas rágalom, hogy pár Seychelle-szigeteki számlán tartja a vesztegetési pénzeket. Azt sem tudja merre vannak a Seychelle szigetek Kelet-Afrika partjainál, azt meg pláne nem, hogy az ottani rúpia most valahol 28,5 forinton áll, középárfolyamon. Igazából azt sem tudja a középárfolyamot eszik vagy isszák vagy megdugják. Egyébként is, ő a fiktív cégeit a Kajmán-szigeteken jegyezteti be, mint minden rendes, keresztény-konzervatív államférfi. Hisz azok a szigetek a nagybritánok tengeren túli területei, az illik hozzá, mert keménykalap, szivar, bulldog, you know.

Szóval a kormány igen is kezd (sőt, folytat) valamit a korrupcióval, ezzel igazán nem lehet támadni őket. (Valójában a 444 címe a korrekt, mely szerint tíz éve nem tesznek semmit a korrupció ellen.)

Az államkormánypárt prominensei pedig nem hagyják, hogy a Zuniós seggfejek ledarálják őket, és a nagy nemhagyás közben ezt a dalt dúdolgatják, háttérben kísér a Szóljonhan Gosana Zének Polgári Kör fúvószenekara. (Tudom, a 'bastard' az fattyú, csak azzal hülyén hangzana magyarusul.):

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése